Wednesday, March 21

From Taiping with love Day 2

Ni i nak sambung entry Taiping i tu. Pagi tu, we alls breakfast kat coffee house resort ni. Wahhhhhh.....i cari port terbaik. Betul2 menghadap padang golf. Breakfast ni untuk i dan hubby je. Dania kena bayar asing. Menariknya coffee house kat sini diiktiraf halal oleh Jakim. So tak ragu2 nak makan kat sini.


Terer tak i pilih meja??? perasan la weiiii

View yang sangat indah hokkay....

Deko kat tempat ambik makanan

Cantik sangat!!!

Coffee House

Adik Da dah sampai sini. Hari ni dapat esok zoom ke Taiping yer....hehehe

Selepas breakfast jalan2 jap kat luar area resort ni. Hajat di hati nak pergi air terjun dekat kawasan kg. Omanghaiiii jalan agak sempit pastu air terjun tu ada tanda amaran penyakit berjangkit. Ohhh terus we alls cancel dan balik ke resort. Rehat2 dulu sebelum bertolak ke Padang Rengas nak menghadiri kenduri kahwin cikgu BM Dania. We alls check out dalam pukul 11 pagi.

We alls tiba kat rumah pengantin kat Padang Rengas lebih kurang pukul 12 tengahari. Memang perut pun mintak diisi. Hehehehe...... Lepas makan, Dania and me masuk bilik pengantin dan sempat berborak jap dengan cikgu Dania sebelum meneruskan perjalanan ke rumah mak sedara i kat Ipoh. We alls tiba rumah we alls jam 10 malam.

Khemah dengan tema hijau....tetiba terngiang ngiang lagu Zainal Abidin :: Hijau tapi seriously warna hijau mendamaikan....

Kreatif juga cikgu Dania ni yer....amboiii terer gubah yer?? Dulu pun masa i kahwin i gubah sendiri jer...tema i purple....dulu,kini dan selamanya purple....hehehe

 ***credit facebook page cikgu Dania


Semoga berbahagia dan kekal sehingga ke syurga yer buat Noor Fatahiyyah dan pasangannya.


9 comments:

  1. kak ena..,
    cam kebetulan la plak..,
    hr yg sama sy jln2 n mkn2 tepi sungai di kuala kangsar..bleh plak nampak pengantin ni tgh begambo n mkn kt gerai yg sama dgn saya..
    kecilnya dunia..hehe
    -rashidah-
    :)

    ReplyDelete
  2. @Mama Zharfan Tu nama manja dia suzz. Kete dulu memang selama ni i panggil Kak Da. Hehehehe....

    ReplyDelete
  3. @Anonymous La.....ye ke Shidah? Ya allah banyaknya kebetulan yer dak....Jadinya betullah kata orang dunia ni kecik je. Pusing pusing kat situ jugak yer.....ni cikgu BM Dania kat school ni :-)

    ReplyDelete
  4. jauh deq da travel ye
    kluar trus sampai tepeng ;)

    ReplyDelete
  5. @Nad @ MamaZakwan harus memang harus. Hehehe...nak jugak try test kete ni macamana rasanya nak travel jauh. So far so good. Sedap!!!

    ReplyDelete
  6. Eznaaaaaaaaa terbeliak mate i tengok coffee house kat taiping ni, gile cantik , kemas!!! so far far away dari the last time i visited

    ReplyDelete
  7. beb, I pernah tido sini lah...heheheh masa kursus dulu

    ReplyDelete
  8. sabtu ni sy nk tido kt homestay taiping

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails