Thursday, September 9

Iklan Aidilfitri TV3 2010 Macam Krismas



Ni lah iklan TV3 yang menjadi kontroversi sehingga ditarik balik penyiarannya dari Stesyen TV3.

Bila i tanya Dania, iklan ni macam apa?

Ummi : Iklan ni macam apa Dania?
Dania : Macam Santa Clause hantar present naik reindeer.

Bayangkan budak2 pun boleh tafsirkan macam tu. I pun tak faham mengapa TV3 meluluskan tayangan iklan ni in the first place. Memang grafik begitu cantik tetapi ada unsur2 agama Kristian, Buddha. Atau mungkin TV3 ingin 1 Malaysia - kan di dalam iklan Hari Raya??. Entah...i pun tak dapat jawapannya....

1 comment:

  1. i pun suspect tv3 nak buat konsep 1 malaysia tp sbb percampuran unsur2 agama, so tak bolehlah jdnya..agama mana boleh mixed sbb masing2 ada different belief :)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails