Thursday, September 23

Majlis Pertunangan

Banglo dari arah sisi. Dek di atas tu terletak kolam renang

Banglo tersergam indah

Cenderahati buat tetamu. Macaroon

Dania dan 'princess' Lina Azura

Dania duduk di bangku untuk sarungkan cincin

Tingkat kedua banglo yang dihias indah

Dania bersama salah satu jambangan bunga dalam banglo ni

Hantaran digubah indah

Seleksi makanan. Lemang pun ada......

Me, hubby dan Dania ada pergi ke kenduri pertunangan anak kepada sepupu i di Bangsar. Kiranya yang bertunang ni dua pupu i.

Ni i copy paste dari blog my cousin Che In http://aireenshafik.blogspot.com/ sebab i tiba lewat. Tak sempat nak interview bakal pengantin maupun keluarga kepada bakal pengantin.

"Ahad 19 Sept 2010, kami sekeluarga ke majlis pertunangan anak buah i belah ipoh, Cik Lina Azura binti Hj. Tajul Azwa. Hj Tajul Azwa a.k.a kitorang panggil Chor ni anak ke-2 kpd Mi, iaitu kakak pertama arwah Ayah i (merujuk kepada ayah cousin i. Mama i adik beradik dengan ayah sepupu i ni). Majlis bermula jam 11pg so 10pg kitorg bertolak ke Jln Maarof, Bangsar. Diorg sewa sebuah banglo besar 3 tingkat 1/2 berbilik 12 (if m not mistaken) attached dgn bathroom (mcm hotel punye konsep), siap ada swimming pool, bilik makan VIP, dewan berbalas pantun etc etc. Memang kagumlah masuk banglo tu :P. Kalau adik2 i join sekali memang lg "perak" dibuatnya. Bakal menantu Chor ni anak VVIP bergelar Datuk dari Negeri 9, so memang padanla diorg sewa banglo mahal tu cos jumlah tetamu sgt ramai. My mum (Merangkap my aunty yang i panggil makcik) keje pagi so my brother n i dgn family msg2 kenala hormati keluarga pengantin yg dh byk membantu eversince my dad passed away. Dia sekalipun xpernah missed our big days, be it maj pertunangan or majlis pernikahan / persandingan daripada anak yg tua (my brother) sampailah anak yg bongsu (my baby sister). Tempoh bertunang selama setahun, so maj insya-Allah dilaksanakan thn depan. I dh tahap Opah tau cos anak kedua kpd kakak Chor ni dh ada nak sorang. Anak2 buah belah ipoh panggil i Mak Inn heheh. Abis cucu i tu kena panggil apa ek? Opah Inn ke? Hahaha xboleh blah :P"

Setahu i lah. banglo ni kepunyaan Datuk Sanusi Junid. Terletak betul2 di tepi jalan di Jalan Maarof Bangsar. Sewa dalam RM1,000 kalau tak silap. Tempat parking very limited. Kami pun parking kat line kuning je. Ada polis trafik, nasib le.....


14 comments:

  1. glamer sungguh majlis tunang ni..grand abis!!!

    ReplyDelete
  2. chanteknyer bakal pengantin...
    yup, grand abes... nnti majlis kawen lg hebatkn..
    jgn lupa apdet picca yep.. ;-)

    ReplyDelete
  3. @mama zharfan

    Grand suzz. Macam majlis kahwin plak i tengok....

    ReplyDelete
  4. @♥Leily|Ummi Alya Husna♥

    Yeah sangat grand, tunang lelaki pun ada. Siap pakai sedondon dan majlis ni dah agak moden sikit. Dulu tunang tak akan datang majlis bertunang. siap pose berdua lagi....

    ReplyDelete
  5. cantiknye pangantin dan si kecik tu..grandnye majlis tunang..tak leh imagine majlis kawennye nanti..semoga jodoh berpjgan buat kalian...

    ReplyDelete
  6. hi..nak tnye , kat mane u order macaroon tu? thankss

    ReplyDelete
  7. @hani

    Hi dear,
    i tak tau sebab ni majlis 2 pupu i. X sure dia order di mana....

    ReplyDelete
  8. @shikin

    Grand kan? siap sewa rumah Sanusi Junid ni....cantik banglo ni...:-)

    ReplyDelete
  9. Nak tanye, kalau nak sewa bungalow ni nak contact sape ye?

    Wani

    wanisal@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni bukan banglo kat sini tapi ada info tentang banglo lain yang boleh disewa http://www.tenggiri.com/contact.html

      Delete
  10. salam..mmg i tgh cari banglo ni 4 my wedding next year..camne ek nk sewa?

    ReplyDelete
  11. Tolong emailkan contact person sy berminat nk menyewa di bungalow ini

    ReplyDelete
  12. Sy berminat sgt tentang bungalow ni. Boleh berikan detail atau contact person untuk dapatkn info tentang ni. Thank you2

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails