Sunday, September 13

Shopping Raya!!!!

Pagi lagi dalam kol 10am kami dah kuar nak shopping raya. 1st destination ke 1Utama. Takut lambat-lambat nanti ramai plak orang. Maklumlah ni kira last weekend sebelum raya. A'ah jalan LDP lengang. Orang tak kuar lagi kot. Tiba kat 1 Utama, senang je dapat parking, kalau tak.....mak aiii maunyer berjam cari parking. Tempat dituju, JJ old wing, section kasut. Pegi kat section Primavera tak berkenan, kat Cleef tak berkenan, Pierre Cardin pun tak berkenan, Crocodile tak berkenan, Bonia......uihhh mahal sangat plak....akhirnya mata i berkenan kat brand CR2 under Carlo Rino. Jeng jeng.... ni lah hasilnya......


Carlo Rino warna light gold memikat hatiku....

Dania pulak tak habis-habis suggest macam-macam kasut tapi designnyer makkkk...no comment gitu. Pastu dia gelak sengsorang bila i tak suka.......Pastu i ke Kompleks PKNS Shah Alam nak ambik baju raya yg i tempah. Yeah Yeah....dah siap. Lepas ambik duit kat machine ATM Maybank, terus la me and Dania ke kedai Azlinah Enterprise. Ayah gi cari parking. Saban tahun tempah baju raya kat sini. Baju kurung RM60/sepasang. Kira ok lah harganya. i buat baju kurung biasa je. i tak suka baju kurung moden sangat. Ambik la baju i, dania, mama dan ema adik i. Pastu hubby nak cari baju untuk ibu tersayang. i le tukang pilih. Mula-mula kat kedai 1 ni. jual baju kurung Japanese Cotton harga RM119. i ambik 1 pattern ni, masa dia tengah cari size, i gi jalan kat booth dekat situ ada i ternampak 1 baju kurung English Cotton harga RM89. Terus panggil hubby. akhirnya kami beli kat situ je. Yang kedai lagi satu tu mesti tercari-cari kami.....hehehehhe....



Dania bergaya ngan baju and kasut raya baru....Baju kurung sedondon dengan ummi...


Align Left
Ni la baju mama. Fabric dipilih oleh me and my sis, Eja


Ni lah baju raya ibu mertuaku, kain English Cotton. i loike.....English roses gitewww....

Akhirnya kami bertolak balik. Dah settle sumer2....Tiba rumah, kepenatan. i tertidur.....alehnya hubby ke Pasar Ramadan. i tak masak hari ni. Penat....bila balik, hubby yang settle kan sumer lauk2 masuk pinggan. uihhh i tunggu makan jek....thanks wahai hubby ku....tapi tak boleh la selalu kan tapi hari ni penat sangat la....hubby in charge of the foods...tihihiih...sekali sekala kan...hari ni i teringin nak makan bihun....hubby terus beli bihun dalam menu berbuka puasa hari ni.... :)

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails