Monday, August 24

Contest Kenangan Berpuasa Zaman Kanak2

Ok, kengkawan... sempena bulan puasa nih
aku nak melancarkan 1 lagi contest!
Giler kemaruk wat contest aku nih heheheh.
Dengan ini, dengan rasminya aku umumkan
*
*
*
Contest Kenangan Berpuasa
Zaman Kanak2
Contest ni akan bermula pada hari ini,
22 Ogos 2009 jam 9.00 pagi
dan akan berakhir pada
10 September 2009 jam 5.00 petang
(kesilapan tarikh di banner sila abaikan)
Keputusan akan diumumkan pada
14 September 2009 jam 9.00 pagi.
Seperti yang tertulis... kesilapan di banner sila abaikan...
Memula aku ingat nak tutup ari Jumaat tu... tapi tetiba tingat
yang Jumaat tu aku cuti balik kg ngaco dodol huhuhuhu.
So diawalkan 1 ari tarikh tutupnya...
Kejap jerk tempoh peraduan... dan harap dapat sambutan ler.
Dan tarikh pengumuman pemenang kalo xde halangan,
akan diumumkan tepat pada waktunya seperti contest2 yang lalu.
Tapi kalo x, korang tunggu jerk ler erk...
Hadiahnya plak... cam biasa.. xde le mahal mana...
Biasa2 jerk tapi spesel coz ikhlas dari aku hehehe
Dan seperti biasa... setiap contest kena ada syarat2 dan cara2nya.
Ok,
Syarat2nya ialah:
  • Menjadi FOLLOWER Mamamanja
  • OK!
  • Add blog MAMAMANJA kat bloglist korang
  • OK!
  • Upload gambar diatas sebagai BANNER DI SIDEBAR blog korang dan LINK kan ke ENTRY ini
  • OK!
  • Nyatakan LINK blog Mamamanja kat entry korang
  • http://www.mamamanja79.blogspot.com/
Cara2nya pulak ialah:
  • Buat 1 entry tentang kenangan berpuasa korang yang paling menarik masa zaman kekecik dulu. X kira la... pertama kali berpuasa atau dah jenuh berpuasa, janji kenangan yang paling menarik masa zaman kekecik.
  • Kenangan berpuasa masa kekecik saya

  • Saya masih ingat lagi masa saya berumur 5 tahun, saya teringin sangat nak berpuasa. Dah semua orang berpuasa kan. Saya tanya mama, mama boleh tak Ena puasa?.Mama kata boleh tapi budak kecik nak puasa kena makan. Apa lagi saya pun makan lah. Bila orang tanya puasa tak?. Mati-mati saya cakap saya berpuasa. hehehehehe...tapinya saya makan kan?. Mana ada puasa boleh makan. Bila saya dewasa baru saya faham kenapa mama suruh makan......maknanya takut saya lapar sebab 5 tahun masih awal untuk belajar berpuasa. Tau tak?...saya praktikkan dekat anak saya yang berumur 5 tahun. Saya katakan padanya kalau budak kecik nak puasa kena makan. Sudahnya dia akan cakap dengan orang, dia puasa tapi budak kecik puasa kena makan. Orang besar tak boleh makan kalau puasa. Heheheheh.....

  • Bila dah siap, nyatakan LINK ENTRY korang kat ruangan komen entry ini supaya senang aku nak terjah.
  • OK!
Ok, tu jerk syarat2nya... senang jerk kan???
Cumanya... aku cam sinonim plak ngan contest
yang kena karang mengarang nih heheheh.
Ala... aku bukan nak suh korang karang panjang lebor ngan
ayat teratur cermat cam wat karangan peksa...
Janji aku leh baca dan paham apa yang korang sampaikan.
Dan harapan aku, korang2 sudi ler memeriahkan contest
aku yang x seberapa nih.

Dah join pun....silalah terjah....heheheheh

With love,

4 comments:

  1. ezz...cutenyer citer u ni :) senyum i sambil baca citer u :p good luck yer!!

    ReplyDelete
  2. hehe cite puasa tapi x puasa....heheheh

    ReplyDelete
  3. salam...
    datang terjah ni...

    ok, lulus...
    gud luck eh...

    ReplyDelete
  4. Thanks mama manja.....lulus...yeah yeah...lepas ni tunggu result pulak

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails