Nuff

Shopping di Good 2U memang berbaloi

Selepas jumpa adik dekat Nandos Alamanda, singgah jalan-jalan window shopping kat Alamanda tu then termasuk kedai Good 2U dan terus terbeli beberapa helai pakaian untuk Dania dan diri sendiri. Masalahnya barangan yang dijual jenis branded malahan ada yang tak pernah dengar pun tapi harga?. OMG terkejut sungguh sebab saya dapat deal RM39 untuk 3 helai. Saya ambil seluar dan baju. Baju pula brand Forever 21, H&M. Ada yang dicabut label dan dipangkah label tapi masih boleh nampak la brand apa. Ok habis cerita Good 2U kat Alamanda. Masa ni pertama kali la saya masuk kedai Good 2U ni. 

Gambar bawah kisah Good 2U kat IOI City Mall. Kebetulan hubby bagi duit tolong belikan baju kemeja kerja. Hubby pula pergi ride motor dengan kawan. Saya dan Dania la menuju ke sini. Kalau datang sabtu atau ahad, ada weekend special. Nordstrom tu harga RM9++ je. Ye RM9++ je, Westbury dan Van Heusen tu harga 2 tu kalau tulis kat situ 2 untuk RM70 tapi bila bayar setiap satu tu harga RM33 dan maknanya RM66 untuk brand Van Heusen dan Westbury. 

Brand Westbury ni kalau google brand dari Eropah. Nordstrom tu brand dari USA. Saya pernah nampak kedai Nordstrom ni masa melancong ke USA tahun 2014. Ada kemeja lelaki berlengan panjang weekend special dapat harga RM18++. Memang berbaloi la dapat beli. Kualiti pulak bagus walaupun harga murah. Kain pun tebal. 

Bukan kemeja lelaki ajer, pakaian kanak2, remaja lelaki dan perempuan juga pakaian wanita pun ada. 



Tak percaya? Percayalah.....try pegi cawangan Good 2U :). 

Nak tahu cawangan Good 2U?. 👇👇👇

Photo credit : sini


Heyyyyy nak pergi Good 2U ke tu? 😄😄😄

Comments

  1. Alahai ezna...jauh la dari SA nak pi sini...takpe nanti kita check casangan plak erk...cantik baju-baju dia...kemeja tu warna cantik...pandai Ezna pilih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau turun sini datang la singgah SA. Baju kita pun ada....baju Dania pun ada....

      Delete
  2. Jimat jugak tue .first time dengar good 2u nih .. Tempat ccl xde cawangan good 2u

    ReplyDelete
  3. Wow murahnya..dia mcm ala2 reject shop eh kak?kalau kt penang ni mcm xpernah nmpak lagi kedai ni..tpi berbaloi la kan beli mcm ni..dpt brg branded tapi harga murah kot

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ah ah macam reject shop cuma kata staff ni barangan kat sini bukan reject tapi dah out of season so jual kat sini. Kualiti bagus, harga awak tengok la sendiri. Nak pengsan....hehe

      Delete
    2. kedai ni ada banyak baju plus size, itu yang best tuh. dah harga pun boleh tahan murahlah jugak

      Delete
    3. Banyak sebab baju luar negara kan....best la kat sini Lily....nak pergi lagi nanti. Hehe

      Delete
  4. I agree with you as I also shop at Good 2U. So many cheap and good quality product.

    ReplyDelete
  5. Wah..berbaloi macamni.. kena gi gak la ni..hahaha tq untuk info ni sebab kalo tak tak tau pun kewujudan Good 2U ni..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah nyer ritu termasuk jugak kedai ni. Sebelum ni pun tak tahu....

      Delete
  6. Wahhh berbaloi-baloilah. Dah jimat dah kat situ. Nanti nak check cawangannya juga lah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sila la check. Kalau ada yang dekat cubalah tengok.

      Delete
  7. Ehh berbaloi sangat kalau beli baju kat sini. Nanti nak suh anak gi ke sana kalau dia nak beli baju-baju kerja dia. Sis ni kalau jauh2 liat sikit nak gi..:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya sebab dekat sis. Kalau jauh...kita pun serupa....hehehe

      Delete
  8. AM baru first time dengar pasal kedai nie.. hujung bln gaji nie, AM nak terjah tgk kemaja2 yg cantik2 la.. tak sabar tggu hujung bln.. nak 4 pasang baju kemeja baru..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena terjah AM. Nanti AM akan tengok harganya dan kualitinya....memang berbaloi.

      Delete
  9. Murahnya harga yang ditawarkan sesuai dengan budget Ika sekeluarga. Boleh la datang sini untuk shopping raya tahun depan . Boleh beli banyak ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang dengan harga yang ditawarkan tu kita boleh beli banyak. Brangd pun huiii bukan calang2 brand.

      Delete
  10. Kalau pergi IOI City Mall memang akan masuk and beli barang katsini hahah. Murag sangat rasa rugi kalau tak beli. Cuma tula jarang sikit ke ioi tu, jauh hahah.

    ReplyDelete
  11. Dah berapa kali datang sini bit tak tau ada tempat shoppingursh berbaloi camni. Boleh ar bawak parent datang shopping next month. Cantik pilihan awak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Cindy. Ye...nanti bawa mama papa pulak.

      Delete
  12. tak pernah lagi p ke good 2u, lepas ni kena survey la dekat mana dia ada..macam best je..baca koen pun tempat ni macam murah je..hehhee..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye murah Nadia. Kita pun baru tahu je ni so kita share la kat sini sebab ramai rupanya yang tak tahu kedai ni.

      Delete
  13. Murahnya lahai harga baju di good2u ni. Kalau husband tau baju lelaki harga start dari RM9 je mesti dia ajak pergi kalau ke KL. Mana nak dapat, baju baru harga bundle camni. Tapi sekarang dah jauh nak pergi, alahai..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takpe not only KL, banyak cawangannya tu. Kena pilih yang paling dekat dengan Auni.

      Delete
  14. wow. aida da klik da fb good2u. ada la kat melaka la. just jauh skit la dari rumah.
    kat dataran pahlawan nun. murah!!! terutama kemeja lelaki tu kan.
    aida ni kurang la suka beli baju mahal2. sebab bila mahal, sayang nak tukar baru.
    bila murah, lebih kerap boleh tukar lain, kan. baru la bergaya :)
    betul tak?
    tq for recommending :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita beli yang berkualiti dan harga pun rendah. Boleh la berjimat. U r welcome.

      Delete
  15. Cantik. Nampak berkualiti kainnya. Tapi kenapa harganya murah ye?
    Nak pergi cuci mata disana jauh.
    Kalau ada cawangan kat sini kan best. Boleh cuci mata sambil tercuci poket ke. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Murah sebab maybe mereka ambil banyak2. Baju2 ni out of season. Kata staff bukan baju reject. Berbaloi sangat sangat.

      Delete
  16. Selalu blogpost akak ada gambar kedai. Tak pernah dengar nama kedai GOOD 2U ni. Nanti kalau ruby pi IOI, Ruby tengok2 k.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Done letak gambar Ruby....hehe.... nanti Ruby kena gi sini. Harga?....terkejut Ruby....

      Delete
  17. Murah sangat lah kalau dapat beli 3 baju harga bawah RM50. Sabtu ni boleh ajak husband pegi cari baju dia kat sana.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau beli 3 helai baju yang harga RM9++ tu haa...dapat la harga RM27++ sape nak bagi kan?.....Pilih jangan tak pilih. Beli weekend best sebab ada harga 'WEEKEND SPECIAL' memang special sungguh sebab ada sehelai tu RM9 ++ ajer....

      Delete
  18. Rawlins pun pergi melawat Good 2 U hari tu... memang rambang mata sangat-sangat bila melihat pilihan pakaian kat situ

    ReplyDelete

Post a Comment

Translate

Popular Posts