Ke Seoul ke kita?

Hubby ni jenis yang kalau ada makan2 dengan kawan2 office, mesti nak bawa kami juga merasa makan kat sini. So here we are.....

Ke mana kita? Ke Seoul ke kita?. Kita pergi makan kat Seoul Garden IOI City Mall. Ada satu lagi Seoul Garden yang dekat juga dengan rumah iaitu Seoul Garden, Alamanda Putrajaya tapi hubby kata yang IOI City Mall besar lagi. Ok lah....IOI City Mall lah. 


Ok....ni seleksi makanan laut. Huiii rambang mata nak pilih oii....


Daging, ayam, kambing perap......


Lebihan makanan pun kena charge jadi jangan membazir ok?


Memang tak tahu la nak pilih yang mana....


Ambik gambar sudut memanjang pulak. 


Kami dapat tempat tepi cermin ni. Errr bila orang lalu pun terpandang2 kami makan. Segan juga. Rupanya sup, air tak termasuk dalam pakej buffet ni. Harga lain ye. 


Kami pilih sup tomyam kimchi. Masam-masam manis pedas sekali rasanya. Not bad. 


Ok repeat ambik lagi nak makan apa. Banyak pilihan kat sini ye...


Daging hubby grill. Letak juga cheese. Kalau nak cheese harga lain ye....RM3 tak silap. 


Sushi ni saya makan 1 ajer. Janji merasa. Hehe...


Pencicah yang disediakan. Pilih la yang mana kena dengan tekak....


Nasi goreng....


Spaghetti ni pasti menjadi pilihan anak2....


Popia ni sedap....


Dessert corner.....


Saya ulang kat tempat air ni banyak kali....


Siapa suka kimchi?? 


Ni pinggan saya ni. 


Termasuk pulak gambar ni. Tukang ambik gambar ni tergelak-gelak....


So far, tekak saya boleh makan la food dekat Seoul Garden ni. Sedap Agak2 kalau macam ni boleh la travel ke Korea. 😊😊😊

Makanan Jepun masih tak boleh terima kecuali sikit2 sushi tu boleh....

Comments

  1. lama xsinggah seoul garden...oh ada daging bole ltk cheese ek skarang..dlu tk de pn..amboi gmbr suap2 gtu..romantic....hah bole la pi korea hehe...tp korea ada menu kebab , nasi beriani okla...kita menu korea mcm yg soup2 tk brp juga..kalo seoul garden yg jenis bakar ok

    ReplyDelete
  2. nampak sedap belaka food choicesnya...i lom pernah mkn kat sini sbb terasa mcm agak pricey sbb rate per pax kan..mcm hotel style gitu ;)

    ReplyDelete
  3. Aihh terliur tengok entri ni. SR pun suka makan dekat Seoul Garden. Kalau lepak makan sana memang lama. Ya la bayar mahal sikit kena la rasa makanan2 yg ada kt situ. hehe.

    Meh visit blog SR: www.syazaredzuu.com

    ReplyDelete
  4. I pun mau pergi ke seoul.. haahah nampak sedap nya makanan makanan semua nya... dah lapar dah.. nak makan ni.. hahaha

    ReplyDelete
  5. Masa mula-mula buka seoul garden ni memang kte selalu ke sana masa tu harga masih murah..lepas tu sikit-sikit harga makin naik dan sekarang dah agak mahal harganya. Tapi dulu hidangan di Seoul garden ni memang sedap-sedap belakanya sekarang dah lama tak masuk. Kat Setia City Mall pun ada 1 outletnya

    ReplyDelete
  6. mati-mati ingatkan ke seoul sungguh .hahahaah so far tak pernah try lagi walaupun ramai yang cakap best. nanti bolehlah try. hehehe

    ReplyDelete
  7. Have yoy tried their Have u tried their coffee chicken? Thats my favourite.chicken marinated with coffee powder. Very delicious when u bbq it. You shud try next time

    ReplyDelete
  8. ala...sedapnyer sis...tak pernah lagi ke seol garden...ingat nak cuba jugalah nanti...mahal tak sis?

    ReplyDelete
  9. aida lom pernah melangkah masuk seoul garden.
    sebab, gaya makan gini, rasa nyer masih tak berbaloi bwk anak2 bertiga tu.
    diorang tak makan kalu gini.
    jamah jamah jer. tak brani lah... bazir duit. yg penting, bazir makanan.
    teringin sgt nak makan sini. kena gi dgn asben saje atau dgn geng ofis ekk.
    baru lah boleh makan. pilihan makanan nyer ya ampuuunnnnn....
    byk. nampak sedap. ohsem!!!

    ReplyDelete
  10. Tak pernh makan lagi dekat Seoul Garden ni..konsep steamboat kan..menarik..selalu nampak kedai, tapi tak menyinggah..hahaa..nanti la kalau ada masa boleh cuba

    ReplyDelete
  11. Alamak baca tjuk ingtkan betul2 ke Seoul.hehehe. Baru nk tgok itenerary.. Rupanya Seoul Garden. huhuhu. Lama dah kak tak kesini. Mmg best sini mcm2 ada. Tpi skang dh mahal. hehehe. Tunggu ada diskaun baru nk pg.

    ReplyDelete
  12. Ingatkan ajak gi Seoul, kisahnya makan2 kat Seoul Garden..hehehe, terbaiknya tajuk..:D. Sis ada gak makan kat sini, memang sedap n mengenyangkan jugaklah..banyak pilihan, tu yg best tu

    ReplyDelete
  13. Kita pun sama suka makan kat Soul Garden ini memang memenuhi nafsu makan kita hehehe bestnya kalau dapat pergi lagi kat sini sapa nak bawa kita makan sini banyak pilihan lauk pauk kat sini... wow menarik...

    ReplyDelete
  14. Mati2 AM ingat ezna ke korea td.. rupanya ke seoul garden.. aduhaii.. gelak sensorg je td.. makanan kat sini mmg sedap, dan pilihan menu mmg perlbagai dan menarik.. rugi tau, kalu xberpelung merasa seoul garden nie

    ReplyDelete
  15. Seoul garden menang one of my favorite . Lia suka makan bbq dari steamboat sebab suka makanan yang bakar dan grill . Lagi sedap n rasa fresh . Pilihan buffet kat sini memamg best banyak sangat sampai confuse nak pilih.

    ReplyDelete
  16. Lamanya tak pi seoul garden. Last pergi rasanya dalam 2 tahun lepas, kat sunway putra mall. Tp seoul garden kat situ agak mengecewakan. Tak banyak choice.

    ReplyDelete
  17. tak pernah makan kat sini..teringin nak makan..org kata daging perap dia sedap...sebab dia potong nipis2..tapi seoul garden ken acheck status halal/....lain outlet lain status dia kalau tak silap

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ah ah betul kena check halal ke tak. Kat IOI City Mall ni halal....

      Delete
  18. dah lama saya tak pergi ke seoul garden. yes memang best dan banyak pilihan makanan tapi harganya tu agak sedikit menangis lah. rasa macam better pergi tempat lain. lebih kurang sama je, cuma special kat sini ada kimchi. hihi

    ReplyDelete
  19. Dah lama x makan kat dini..baru2 ni makamakan kat Pak John..eh..nak makan kat sini lagi la..banyak pilihan tu ha..

    ReplyDelete
  20. Seoul Garden, my favourite ni. Memang selalu makan kat seoul garden ni. Paling suka kambing dia sebab sedap. yang lain pun sedap dan setakat ni pergi seafood dia segar-segar. Tapi pernah dengar kawan cakap dapat seafood yang tak segar, ikut nasib kot

    ReplyDelete
  21. Xdpt ke seoul...seoul garden pun boleh la kan..kt tmpt saya ni..kejap ok..kejap tak..jadi malas betul nak masuk yg dekat area sini...

    ReplyDelete

Post a Comment

Translate

Popular Posts