My IG Post

Hello eznakhalili.com readers!!

Nuff

Kemeriahan cuti sekolah bersama Astro Fun Escapade : Turn Your Holidays Into Adventures

Anda ada tak kartun kegemaran?. Anak-anak anda mesti ada karakter kartun kegemaran yang mereka suka kan?. 

 
Saya teringat kisah menaiki pesawat dengan tema Hello Kitty. Sebelum menaiki pesawat dah pun teruja. Mana taknya, boarding pass kami semua dicetak di atas kertas Hello Kitty. 



Keterujaannya berganda bila masuk pesawat ni. Pramugari pun memakai apron Hello Kitty. 



Pesawat yang kami naiki juga di cat dengan gambar2 Hello Kitty. Dapat tak rasa keterujaannya tu?. 



Sebelum berlepas, ada paparan screen dengan gambar Hello Kitty. 


Pelapik kerusi dalam pesawat ada gambar Hello Kitty dan kawan-kawan. 


Bantal Hello Kitty yang comel ni boleh la menjadi peneman sepanjang penerbangan yang jauh ini. 


Comel tak cawan ni?. Mintak jus banyak kali pun boleh. 


Tiba kat Airport Taipei, Taiwan....tema Hello Kitty terdapat pada phone booth ini. 


Alaaaa comel sungguh bilik persalinan ni. Siapa yang tak jatuh cinta kan?  Hello Kitty here and there....




Semenjak itu, karakter kartun Hello Kitty ini sentiasa membuatkan ibu dan anak ni teruja...apatah lagi kartunnya sangat cute. 

Ketiga-tiga gambar di bawah ketika saya dan Dania mengunjungi karnival Hello Kitty...
Orang dewasa pun boleh teruja jugak tau...😍😍😍 inikan pula anak-anak kecil. 


Mari mengira dengan Hello Kitty....eh eh Dania nak kira apa tu? Duit belanja ke?. 


Besarnya beg ni.....


Kalau nak merasai pengalaman berjumpa dengan karakter impian....malahan lebih menarik ...boleh la ke mana eh? Tak payah pergi jauh-jauh pun. Kat Malaysia ajer. Saya serius ni.....


Kat mana? 

LEVEL 2, PUTERI HARBOUR THEME PARK. 

Ada apa kat sini ye? 



Buat pertama kalinya Astro menganjurkan acara tahunan yang julung kali diadakan di luar Lembah Klang. Acara tahunan ini diadakan selama 2 hari iaitu :-


15 dan 16 Disember 2018





menampilkan konsert dan sesi bertemu peminat dengan karakter popular seperti Didi and Friends, Omar dan Hana, Cam and Leon dan banyak lagi. 


Kemeriahan dapat dirasai selama dua hari iaitu pada 15 dan 16 Disember 2018 di


Sanrio Hello Kitty Town dan Thomas Town.



 



  

Mereka yang membeli pakej istimewa Family Fun Weekend (Pakej Keluarga Play4Fun berharga RM418 atau Pakej Berkembar Fun2Play berharga RM269) melalui http://www.kidxy.com/puteriharbour akan menikmati persembahan muzikal menarik yang menampilkan watak-watak terkenal seperti Omar dan Hana, XTY Tong Tong, Cam and Leon serta Didi and Friends. Selain itu, mereka juga akan menerima Pasport Escapade untuk mengambil bahagian dalam 15 aktiviti baharu di SANRIO HELLO KITTY TOWN dan THOMAS TOWN.

Menarik kan? 



Paling best la kan bila seisi keluarga juga akan turut menerima barangan edisi terhad Fun Escapade dan baucar untuk membeli-belah, baucar makanan dan minuman serta baucar cetakan foto.

Alamat :

Puteri Harbour 
Persiaran Puteri selatan
Puteri Harbour
79000 Iskandar Puteri 
Johor Darul Takzim

Telefon :
1 300 88 FAMILY (326459)
+603 2203 9668 (Luar Negara)

Facebook:

http://www.puteriharbour.com

Lokasi :
Boleh la anda click link kat bawah ye.... 

Rasailah kemeriahannya....Jom ke Puteri Harbour Theme Park. 

Sebelum tu boleh tonton video kat sini 


Credit : Astro FB



   







***Thomas gif, Hello Kitty gif, Waze icon, Google Map icon credit from : google

Comments

  1. hello kitty memang cute :) my boys mana lah minat..so i jer lah yg minat hahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye lah Suzz....anak you boys. I pun suka juga Hello Kitty ni. Hehehe

      Delete
  2. Suatu masa dahulu Hello Kitty memang menjadi kegemaran kakak Dania..tapi sejak dah besar ni dia dah beralih arah..dah tak suka malah lebih ke arah KPOP..ntah apa2 ntah..SA x pernah lagi bawak Dania pi Puteri Harbour Theme Park

    ReplyDelete
  3. Teruja la Hello Kitty theme park kat Taipei tu. Peminat Hello Kitty suka sgtla. Ada kawan, kahwin pun tema hello Kitty ye. Utk event kt Johor kejap je ye 2 hari. Yang dekat bolehlah bawa anak jenjalan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Errr kahwin pun Hello Kitty?....memang peminat setia sangat tu Bella...hehe

      Delete
  4. Comelnya, kak ezna pun suka Hello Kitty jugak! Jom pergi Puteri Harbour hujung minggu ni jugak! Mesti Best dgn anak2 skali!

    ReplyDelete
  5. Puteri Harbour is such a fun place for whole family. I wish to bring my kids there once again. let me plan plan hehe

    ReplyDelete
  6. Wah, teruja yer nak bawa anak-anak datang sini. Ada konsert juga dengan harga tiket yang sangat berpatutan. Jom weekend ni berjalan ke Puteri Harbour!

    ReplyDelete
  7. Bestnya kalau dapat pergi kat Hello Kitty world amboi peminat utama hehehehe naik kapal terbang pun ada hello Kitty... Kita hujung tahun ni pun pergi sana Johor bestnya kalau dapat pergi tengok Hello Kitty cute hehehehe..

    ReplyDelete
  8. Betul tu bukan anak 2 je teruja tengok hello kitty ni, mak tengok pun best tau.. Kita nak pergi sangat.. Best kalau dapat pergi ni.. Tengok kartun animasi yang ada dekat astro.. Banyak aktivitui menarik tu. .Tiket pun murah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita ni teruja sebab comel sangat. Anak2 apatah lagi kan?...

      Delete
  9. Arghhh.. comel-comel je semuanya! Hahaha geram tengok Hello Kitty ni. Kalau macam ni, bukan kanak-kanak je suka, dewasa pun sama. Dapat juga release stress tengok benda2 comel ni kan

    www.maisarahsidi.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Comel kan?. Suka juga dengan Hello Kitty ni. Hehehe...

      Delete
  10. Comel giler Hello Kitty, mau penuh h/phone dgn foto2 hello kitty, kak dah pernah mask,mmg best klu bwk anak

    ReplyDelete
  11. comel sangat nih watak HK, jangan kata budak2 mak2 budak pun minat juga dengan HK nih sebab wajib comel...dah tahu ni kenalah masukkan tempat ni dalam senarai percutian...bila anak seronok mak bapak pun seronok sama

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye betul. Kalau anak seronok, kita mak ayah pun bahagia. Gitewww...

      Delete
  12. Menarik pulak bila tengok hello kittie sana sini, walaupun bukan peminat tapi bila tengok benda cantik2 mcm ni kita boleh jadi terminat pulak. Kalaulah ada anak yg minat sure sis akan bawa dia ke sini

    ReplyDelete
  13. Seronoknya! Kalau cx dapat pergi ni, memang penuhlah gallery telefon ni dengan gambar. Silap haribulan, gambar mak abah dia yang paling banyak. Hahaha seronoknya kalau dapat pergi esok. Suami kerja pula. Lagipun jauh pula nak kena pergi. Berhuhuhuhuhu jela cx ni ha tunggtunggi update dari rakan blogger. 🤭

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha...mak dan abah pun nak happy2 kan....hehehe....mula2 tengok gambar dulu. Ada kesempatan boleh pergi.

      Delete
  14. so cuteeee even the lady also wearing the pink hello kitty apron! it must be a heaven for those fan girls to go and meet with their beloved cartoon character!

    How to deal with markets ups and downs?

    ReplyDelete
  15. Dulu hello kitty ni katun favourite kita juga. Sekarang dah menurun kat anak. Kalau la dia nampak ni, mau pergi takmo balik tau. Hehe
    Nampak best. Mak budak pun ikut teruja.

    ReplyDelete
  16. Wow.. Theme hello kitty.. Dulu kita minat giler.. Tp skrg kne kurgkan sbb pnh fanatik sgt. Jd seram lak smua nk hello kitty. Hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fanatik?....wah wahhh jangan kata kereta pun warna pink dan aksesori kereta penuh Hello Kitty...

      Delete
  17. i used to love hello kitty so much but due to age.. slowly my interest change.. lol ...however i never stop checking out anything about Sanrio... so nice reading you post!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nevermind lor...age is just a number. Thank you....

      Delete
  18. Teruja dengan konsep Hello Kitty, comel dan sesuai untuk gegirl..
    Mak pun teruja sama..

    ReplyDelete
  19. belum pernah pergi ke Puteri Harbour lagi.. nama Puteri Harbour tak familiar sangat dengan TB sebab TB tak pandai sangat tempat-tempat di KL ni.. tapi dengar cerita macam best je .. TB ada kawan suka Hello Kitty sangat-sangat.. haha.. mesti dia pun tak ketinggalan pergi sini..

    ReplyDelete
  20. Alahai comelnya hello kitty. Kalau minat, semua barang nak hello kitty. Sebab sekarang dah mudah nak kumpul produk pink ni. Hehehe. Ruby ada kawan memang kalau pi travel, dia mencari semua benda hello kitty dan pink. Comel sangat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahhh Sukanya barang2 comel ni. Nak nak warna pink kan Ruby?

      Delete

Post a Comment

Translate

Popular Posts