Wednesday, September 18

Pengalaman mengujakan Business Class MAS

Untunglah my sis satu family dapat upgrade seat ke Business Class. Sebenarnya kalau ada kosong kat Business Class memang MAS upgrade ke Business Class. Kalau ikutkan tiket kelas Ekonomi. Nak dikatakan rezeki, merasalah my sis anak beranak. 

My sis ni nak pursue her studies ambik Masters in HR kat University of Cardiff. Dapat 4 University iaitu Royal Holloway University of London, University of Manchester, University of Cardiff dan lagi 1 University yang me terlupa. Niat di hati nak University of Manchester tapi agent bagitau last minute kata dapat University of Manchester. Lagi pulak University of Cardiff email lebih awal kata dapat accomodation kat University. My sis kata hanya ditawarkan kat 3 family ajer dan my sis yang dapat. Tingkat paling bawah sekali. Me kata mesti rezeki sebab bawa family dan ibu mertua yang akan menyusul kemudian. Hubby my sis hantar ajer kemudian akan balik ke Malaysia since ambik Masters in Mechanical Engineering tak habis lagi. Lepas 6 bulan akan menyusul pulak. 

My sis kata kalau pergi Royal Holloway pulak yang terletak di London, cost of living sangat tinggi pulak. Nak nak bawak satu family kan. Lepas tu Uni pulak email kata nanti coach Uni akan tunggu dan pick up my sis 1 family ke University of Cardiff. My sis kata kalau naik coach yang berbayar tambangnya 40 pound/pax. My sis kata ikut la kalau University coach ada kosong memang boleh naik. Kalau takde, memang kena pergi sendiri la dari Heathrow tu. Lepas pick up dari Heathrow terus ke Uni then daftar dulu dapat kunci, bas University akan hantar ke penginapan mereka. Memang perjalanan my sis ni dipermudahkan dari awal lagi. Alhamdulilah. 

Kalau la arwah papa masih ada tentu bangga ada anak dier yang ikut legasi dier jadi Pegawai Tadbir dan Diplomatik. 

Jom layan gambar yang me ambik dari fb my BIL. Pinjam gambar ek....hehehe....


Selesa la kalau boleh tidur gini dengan perjalanan berjam jam kan...

My sis Erma dan si kecik Adam Musyafee

Ni leh Sofiah yang Dania dok sebut2 nama sampai menangis tuh...alehaiiii


Ni adik Sofiah ni. Nama Adlina. Baik pulak duduk sebelah stranger yeh. 

Berkerut si cilik ni tidur ye. 

Moga dipermudahkan urusan Ema kat sana. Ada rezeki Kekna & Kekja akan menjejakkan kaki ke sana yer. Errr dengar cerita Kak Suraya pun nak join. Meh meh jom :-) 

Study Smart Ema. !!! 

7 comments:

  1. besh!! kalau nak guna duit poket sendiri memang most of us tak mampu nak byr biz class ni..me lom pernah naik biz class :p

    ReplyDelete
  2. impian say ajugak nak study oversea.tapi husband belum bagi line clear.huhu..

    ReplyDelete
  3. best la dpt upgrage busines class kn...rezeki adik ezna..tk lama lg ezna plak menyusul ye..oh rindu london:-p

    ReplyDelete
  4. Hi…saya blogwalking kat sini. Jemput datang ke blog saya yer http://ibu2ahmad.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. i memang tak merasalah nak study overseas .. pernah baru sekali merasa naik business class..

    ibuemir

    ReplyDelete
  6. bestnya dapat further study kt overc..cita2 sy tu..:)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails