Saturday, September 7

Kereta kena tarik

Nak dijadikan cerita, hubby ambik half day sebab nak settlekan benda jadinya bila nak start ajer kereta ni terus pintu tak boleh nak bukak. Call lah toll free so katanya akan hantar technician. Lama jugak tuh dalam 3 jam baru technician datang. Tak masuk lagi technician asyik bertukar nama je sampai 3 orang. Technician yang ketiga yang datang pun setelah 3 jam. Kereta me tak leh start hari khamis. So hari Sabtu (hari ni) deal ngan person in charge Volkswagen kata nak tow kereta. AAM datang tow kereta ni. Tow ni pun free. 


Hubby ikut tow truck ni gi service center. Menurut kata hubby, bateri kereta ni kong so dalam proses nak tukar bateri yang baru. 3 tahun kalau ada pepe yang rosak free service. Lega dah tu tak payah nak bayar. 


Alhamdulilah bateri ni kong masa kat rumah. Kalau kong tengah jalan, dibuatnya me yang drive tak ke haru?....Dania kata kesian kereta ni kena tarik dengan ambulans. Dia kena pegi hospital. :-)

4 comments:

  1. nasib bukan sangkut tengah jalan Ezna. kerete citra i rajin sangkut tepi jalan.. tengah jalan belum lagi :)

    ReplyDelete
  2. ni bukan ke tarik...ni kena angkut..hehe

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails