Friday, October 6

Hello Perth Part 3

Pagi ni seperti biasa masak untuk breakfast dan lunch pula tapau.
Parking kat resort ni memang dah disediakan ikut unit apartment kita. Senang tak payah gaduh nak berebut parking. Kebetulan parking kami ni betul2 depan pintu nak exit.


Tiap hari saya buat jadual nak pergi mana. Dania suka la hari ni sebab saya ada selitkan nak pergi Watertown Brand Outlet.

Pagi ni nak ambik gambar kat Blue Boat House ni. Memang terletak kat tepi jalan tapi kalau nak parking kereta kena park jauh sikit dan kemudian kena jalan kat sini. Tak boleh parking merata kat Perth ni ye. Takut kena saman je nanti. Masa ambik gambar ni tengah tunggu hubby pegi ambik selfie stick kat kereta. Saya ambik dulu la gambar Dania. Nak ambik gambar kat sini kena ikut turn. Ramai tourist. 


Gambar ni tourist daripada Singapura ambikkan. Barulah cukup korum. 


Lagi satu shot. Banyak gambar yang orang Singapura ni ambikkan. Tengah get ready pun ada.


Teringin nak gambar macam ni Dania yang ambikkan.
  

Blur sikit gambar ni hasil lensa Dania lagi.


Ok...let's menapak balik ke parking.


Lepas singgah Blue Boat House ni kami bertolak ke Frementle pula. AES di Perth ni macam kita kat Malaysia ajer.


Tiba kat Frementle kena cari parking. Disebabkan kami pergi hari ahad jadi agak ramai pengunjung ke Frementle ni. Frementle Market kalau nak pergi buka hanya pada hari jumaat, sabtu dan ahad sahaja. Nak tak nak kena pergi hari ni.

Dania pose depan Megabes ni tempat nak beli souvenir murah murah.


2 packed keychain untuk rakan sekelas Dania. Harga AUD2++ ajer 1 plastik tu. 


Perut pun lapar sebab dah nak masuk waktu tengahari jadi lepak ajer makan kat park di Frementle ni. Jaga2 sikit burung camar laut tengah tunggu masa je tu.


Ni lah park kat Frementle ni. 


On the way back nampak Curry House Malaysian ni. Chef dari Malaysia.


Lepas Frementle singgah ke Watertown Brand Outlet. Anak saudara kirim Smiggle. Kena pandai2 pilih. Ada Smiggle yang murah kalau beli kat sini berbanding Malaysia. Dania pun beli pencil case dia kat sini sebab dia kata comel sangat.


Cukuplah 3 tempat kami cover hari ni. Jom balik.
Nantikan sambungan Part 4. Kemana kami?.....


1 comment:

Related Posts with Thumbnails