Hello eznakhalili.com readers!!

Thursday, June 27

Umai Putrajaya di tempat yang baru

Umai Putrajaya dah pindah ya....kini di Kompleks Sukan Air Presint 6. Dulu kat Presint 2. Saya rasa tempat baru ni hujung dunia la bagi saya. Jauh sikit la. Dekat lagi Cafe Umai di UPM tu. 



Since nak try la makan kat tempat baru ni...

Order Nasi Goreng Patayya. Ini memang favourite Dania kalau makan kat Umai. 


Mee rebus ni hubby yang order. 


Selalu kat Umai saya akan order Nasi Goreng Sardin Petai tapi kali ni saya order Nasi Goreng Ikan Masin pulak. 


Kami bertiga....


Ramai juga yang makan kat sini walau tempat baru. 


Alamat Umai Putrajaya ni di :

Kompleks Sukan Air, 
Presint 6, 
62000 Putrajaya
Wilayah Persekutuan Putrajaya

Sesiapa ada yang pernah makan kat sini?





XOXO,
Ezna



 

8 comments:

  1. Selalu dengar Umai Cafe tapi tak pernah sampai.

    ReplyDelete
  2. Umai ni kalau kat Sarawak ialah makan tradisional orang Melanau. Wah, nasi goreng ikan masin tu my favourite 🀩

    ReplyDelete
  3. Famous lah kiranya restoren Umai ni, mungkin belah2 sana je yang ada kot.
    Tertarik plak nengok mi rebus tu..

    ReplyDelete
  4. haah la selalu dgr Umai di sarawak hehehe

    ReplyDelete
  5. Tempatnya terlihat nyaman ya, luas. Nasi goreng dan mi rebusnya juga terlihat enak. Bikin lapar lihatnya :D

    ReplyDelete
  6. nasi goreng ikan masin... i like!

    ReplyDelete
  7. umai ni rhyming dgn umbai hahah tp tu kat melaka laaaa

    ReplyDelete
  8. Nasi goreng ikan Masin berarti mirip nasi goreng kampung yaa? Saya suka asalkan tak terlalu asin sangat. Kemarin di KLIA saya ada pesan nasi goreng kampung, ingat mirip nasgor kampung yg ada di kampus, ternyata asiiiiiin sangat 🀣🀣. Tak habis. Jadinya.

    Nasi goreng Pattaya punya Dania nampak sedap πŸ˜πŸ˜πŸ‘

    ReplyDelete