Hello eznakhalili.com readers!!

Monday, February 19

Sarapan pagi di Hotel Casuarina @ Meru | Ipoh

Esoknya kami bersarapan pagi di Coffee House dalam Hotel Casuarina @ Meru. 
Harga RM25/pax. 


Kat Coffee House ni berwarna bagaikan pelangi. Ceria je nampak. Amboiii dah duduk makan ya?. Hubby dari jogging keliling dataran depan Casuarina ni terus singgah Coffee House. Saya dan Dania je dari bilik.


Nak mulakan yang mana dulu?.


Dania dah mula ambik dah. 


Nasi goreng bunga kantan ni sedap juga. Bunga kantannya takdelah banyak sangat. Just nice je rasanya. Kalau banyak bunga kantannya tak sedap pulak rasanya nanti. 


Saya suka cendawan jadi saya ambil yang ni. 


Kat luar ni ada live cooking masak telur tapi masa ni mana ke orangnya?. 


Kat sini roti-roti. 


Condiments untuk bubur nasi. 


Bubur nasi kalau ada memang wajib ambik. 


Sup Kuey Teow atau Sup Mee kuning? 


Nasi lemak pun ada. 


Sayur-sayuran....


Bersambung dengan tempat nak order minuman kat sini. 


Center piece daun keladi yang diletak kat atas meja. 


So far puas hati dengan RM25/pax ni dengan variasi makanan kat Coffee House ni. Berbaloi la dari Avi Pangkor tu harga RM30 tapi tak banyak makanan.  

Lepas ni berehat dan kemas dulu kat bilik sebelum check out. Ada misi tempat yang kami nak singgah lepas check out ni. Tempat ni Dania yang pilih. Kat mana?? Tunggu ok....





XOXO,
Ezna

 

12 comments:

  1. Banyak juga pilihan makanannya. Bila pergi breakfast di hotel , paling suka bab dessert.

    ReplyDelete
  2. menarik buffet spreadnya tu! 1st time lah i tahu kat hotel pun ada serve nasi goreng bunga kantan. unik!

    ReplyDelete
  3. morning...meriah tu. mcm2 menu ada

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah night dah masa balas ni MA. Meriah breakfast kat sini.

      Delete
  4. Bestnya sarapan pagi kat hotel...lama dah x me-time ngan Dania kat hotel bleh sarap2..

    ReplyDelete
  5. lawa lah daun keladi tu...tp, kena rajen tukar air...hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ishh ye tak ye jugak kan....kalau tak tukar takut ada jentik-jentik dalam tu.

      Delete
  6. eh samalah kita,kalau ada bubur nasi tu wajib ambil

    ReplyDelete