Nuff

Hello eznakhalili.com readers!!

@eznakhalili

Sunday, March 8

Kolaborasi Dato' Rizalman Ibrahim dan SDCC

Kolaborasi SDCC x Glamweddings 2.0 ni memang meletup. Tengok la ni arch kat depan ni haa. Belum lagi dekorasi kat dalam dewan. 

Pakej bermula dengan RM138,000 nett untuk 500 orang tetamu. 

Mereka yang inginkan majlis perkahwinan yang glamour kena ambik pakej yang ini. Mana taknya Glamweddings oleh Dato' Rizalman Ibrahim. Kalau ada budgetnya mengapa tidak kan kerana untuk hari bahagia kita juga supaya memorinya terpahat di dalam minda tetamu nanti. 


Kalau ambik pakej ni dah tak payah risau dah photographer yang nak mengabadikan gambar anda. 


Nampaknya ada banyak juga photographer yang boleh dipilih untuk hari bahagia anda. 


Ni diantaranya. 

  
Pilihan kad kahwin juga penting untuk menjemput sanak saudara, jiran tetangga juga teman yang dikasihi untuk meraikan majlis kita. Walaupun zaman sekarang ni ramai yang menggunakan medium jemputan melalui media sosial, saya tetap suka cara menghantar kad. Ini menjadikan penerima rasa dihargai. 


Memory Forever juga ada menyediakan custom made paper bag untuk hadiah kepada tetamu. 


Miss Shortcakes tak kurang hebatnya menampilkan kek perkahwinan yang sangat cantik. 
Warna kegemaran saya.....purple....💜💜💜


Berbincanglah dengan mereka....
Nak tema kek warna apa...tak jadi masalah.
Kepuasan pelanggan diberi keutamaan. 

  
N3 Production ni boleh buat live feed perkahwinan anda. At least kepada sanak saudara dan sahabat handai yang tak dapat menghadiri perkahwinan anda tu boleh menyaksikannya. 


 Sesambil tu ambik gambar le anak sendiri. 


Ramai yang tak tahu yang Sime Darby Convention Centre sebenarnya boleh juga buat majlis untuk tetamu yang sedikit dan harganya lebih rendah. 

Pakej Ijab dan Qabul

RM15,000 untuk 100 tetamu

Penggunaan dewan di The Roof Garden dengan bufet makan tengahari atau bufet makan malam.
'Welcome drink' disediakan
Eksklusif bilik executive suite untuk pengantin
Bunga segar untuk main table
2 parking lot di lobi
Complimentary bufet makan tengahari atau Hi Tea untuk 2 orang
dan banyak lagi. 

Selain daripada itu ada :

Pakej Rafflesia 
RM19,999 nett untuk 300 orang tetamu

Pakej Grandeur 
RM29,999 nett untuk 400 orang tetamu

Pakej Gloxinia
RM98++ minima 700 orang tetamu

Pakej The Grandeur Chinese Wedding
RM1088++ meja untuk 10 orang tetamu

Pakej Jasmine Indian Wedding
RM1288++ meja untuk 10 orang (dome setting)
RM98++ seorang untuk (buffet setting)


Ini set up meja untuk perkahwinan cina. Saya suka betul sebab warnanya naik. Pilihan warna putih dan merah ni memang nampak berseri. 



Set up meja makan beradab. 




Kaunter pemanis mulut. 


Tadi putih, yang ni hitam. Peminat gabungan warna hitam putih boleh pilih yang ini. 


Ini setting warna silver. 


Kek pengantin. 


Seleksi lauk pauk yang disediakan. Makanan yang disediakan pun saya dah rasa memang sedap. Suami kata lauk kambing sedap. Dania pula kata nasi beriani dan lauk ayam sedap. 





Kita ambik gambar anak dara sebaya ni ye?. Aeysha anak Kak Hanny dan Dania.


Ni nasi minyak. 


Nasi beriani. 


Cream Caramel. 


Bunga melatari setiap sudut. 


Sago melaka. 


Kek coklat. 


Info selanjutnya?

Telefon : 03 2089 3688

Email : enquiries.sdcc@simedarbyproperty.com

Alamat : Sime Darby Convention Centre
1A, Jalan Bukit Kiara 1, 
60000 Kuala Lumpur

Jom realisasikan impian perkahwinan anda di Sime Darby Convention Centre!!!

13 comments:

  1. Suka dengan tema Glam sebegini - almaklum sama dengan nama kita gak hahaha Rawlins suka dengan fiesta sebegini yang memudahkan pasangan bakal pengantin membuat keputusan di satu tempat sahaja

    ReplyDelete
  2. semua pasangan bakal pengantin mahukan yang terbaik untuk majlis raja sehari, jika mampu dan ada bajet lebih, bolehlah fikirkan pakej yang diinginkan

    ReplyDelete
  3. This is so glam! My goodness! How I wish I can marry again. But too bad! Thanks for sharing too!

    ReplyDelete
  4. Yeah!!!!!!! Rizalman! He is one of my ex-boss. Dia memang bagus buat glam weddings. He has an eye for beauty. Miss him a lot.

    ReplyDelete
  5. Macam2 makanan ada memang meriah. Untuk bakal pengantin mmg sgt rekomen utk dtg ke sini

    ReplyDelete
  6. best la pengantin zaman skang. byk pilihan nak bergambar. pose yg cantik2.
    dulu kala aida kawin, still pakai kodak. tau jer lah, byk yg tak elok dari elok, ezna.
    kalau tgk balik sekarang, nak aje edit gaya lapok tu :) ha ha ha ha ha...

    ReplyDelete
  7. When it comes to Dato Rizalman. Nothing can beat his creativity. His ideas are all beyond memang ada touch dia sendiri. Kalau ada duit nak kahwin lagi sekali macam ni haha

    ReplyDelete
  8. Pakej nampak berbaloi dan bersesuaian dengan harga. Menu pun nampak menyelerakan sungguh . Boleh recommend kat kengkawan yang tengah mencari pakej gini. Serba lengkap !

    ReplyDelete
  9. Wahh bestnya dapat pergi SDCC X Dato Rizalman hurmmm kita dapat jemputan tapi tak sempat nak pergi hehehehe menarik semua pameran tu cantik dan mewah tapi kita pergi pun belum ada calon lagi wakakakaka..

    ReplyDelete
  10. Wow! Sentuhan idea Dato Rizalman. Ada duit why not kannn? Pastinya ianya satu yang istimewa dan jadi kenangan terindah. Glam you!

    ReplyDelete
  11. memang menjadi impian untuk mengadakan perkahwinan yg indah dan glamour. in shaa Allah, sekarang tengah kumpul duit :)

    ReplyDelete
  12. Wah kurlass ye Dato’ Rizalman..memang sape nak kawen recommended sangat la gi sini kan

    ReplyDelete