Nuff

Butik koleksi lebaran yang trendy

Raya dah nak dekat ni. Dah beli baju raya ke belum?. Kalau belum haaa ni ada satu butik ni you alls boleh terjah. Dekat Bangi Sentral ajer. 

NovemberMate nama diberi. Butik ni berkonsepkan butik vendor. 



Mari saya bawa anda semua menyelusuri NovemberMate. Dah nak raya kan...kalau pakai skirt panjang material tulle bertingkat ni dipadankan dengan blouse pun boleh nampak cantik. 


Ni pun salah satu baju yang dipamerkan. Baju kurung moden dengan kain bertingkat. Ada bunga kat baju. Sikit je bunganya jadi nampak sweet. Kalau terlebih bunga takut nampak serabut pulak. 


Didatangkan dengan warna yang menawan. Biru, coklat cair, hijau dan ungu. 


Haa ni skirt bertingkat material tulle ni, Dania padankan dengan blouse warna senada. 


 Seleksi shawl harganya kategori ok juga ni.  


Ada juga baju kurung untuk kanak-kanak kat sini. Comel juga untuk si kecil tu. Si kecil juga nak bergaya kat rumah saudara mara.


Produk kecantikan juga ada dijual di sini. 


Cantik juga baju kebaya ni. 


 Dania tengah pegang telekung bercorak. Comel juga tu. 


Kebaya longgar ni kalau pakai kat Dania memang cantik. Berkenan dengan corak bunga tabur ni. Nampak klasik dan sopan je. 


Kat sini macam one stop center. Kasut pun ada. Pilih lah nak warna apa. 


Kalau pilih yang ni cantik juga buat mereka yang suka gaya ala ala berjalan atas karpet merah sebab kainnya meleret.  


Nak yang bercorak ke nak yang plain?


Dania test kasut platform pulak. 



Pendek kata, dari hujung rambut sampai hujung kaki la ada dijual kat sini. Senang. Satu tempat semua barang ada....

Kalau berminat nak shopping kat sini boleh la ke :

Novembermate 
Level 1
1-11-02 Bangi Sentral 
Jalan Medan Pusat Bandar 7
43650 Bandar Baru Bangi
Selangor Darul Ehsan

( Sama block dengan LeeyanaRahman dan terletak di belakang Wisma PKNS, Bandar Baru Bangi )




Comments

  1. I suka lah yang skirt dania pilih tu. Cantik dan manis jer kalau dania pakai. Macam2 ada kat butik ni ya. Bestnya. Dah lama i x cuci mata kat butik huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. I pun berkenan u tapi hari tu tengok je. Survey survey....

      Delete
  2. Cantik baju raya kat sana. I pun nak beli for my children to wear it during Raya time especially when they visit their Muslim friends.

    ReplyDelete
  3. Memang cantik2 cantik baju kat sini ni..rasanya SA pernah beli sepasang baju kat sini tahun lepas..sekali tu je SA pakai sebab sayang sangat..design cantik2..baju budak- budak pun cantik..my dania tahun ni request nak pakai kebarung..haih x tau la apa rupanya nanti..dah la kurus..

    ReplyDelete
  4. Cantik-cantik baju dekat Novembermate tu. Terbekenan pula. Simple tapi masih nampak mewah. Senang lah shopping dekat sini nampaknya tu. Semua ada dijual. Dari baju sampai kasut dan make up. Tak yah pergi banyak kedai kan.

    ReplyDelete
  5. Wah rambang mata tengok semua design baju cantik-cantik di Novembermate. kedai dia konsep macam vendor ke? Macam-macam gak ada dalam kedai ni. Kasut-kasut pun semua cantik-cantik la. Tergoda pulak tengok..nak terjah la kedai ni

    ReplyDelete
  6. Sis Raya ni belum jumpa lagi Baju Raya yang sesuai untuk sis. Bukan senang nak cari saiz badan sis ni, tu yang macam malas je nak bershopping..hehehe.
    Tapi tengok baju-baju kat sana nampak menarik sangat. Kalau lah ada saiz sis dan sis perkenan sure sis terjah, ok nak survey2 dulu tgok baju2 depa

    ReplyDelete
  7. Wahh betul lah. Mcm one stop centre. Semua brg ada di dalam satu kedai. Xpayah susah2 tawaf kehulu kehilir cari semua benda. Datang je ke butik novembermate nie. Selesai masalah. Xyah pening2

    ReplyDelete
  8. cantik-cantik smeua koleksi baju raya pada tahun ini. Ika suka baju kebaya yang corak bunga tu. Nampak ayu sahaja Jika awak pakai.Kasut pun boleh beli di sni? Memang 1 stop center ni

    ReplyDelete
  9. Bonde pon dah pergi dekat situ, memang cantik sekali tema Romantika Raya 2018 ... Rasa nya dah boleh beli dah baju raya sekarang ni sebab semua yang dipamerkan untuk raya dah ada dijual.. Minat dengan kasut dekat itu up to date kan!

    ReplyDelete
  10. Kalau boyfriend datang dengan awek dia kat sini memang akan bosan menunggu mereka untuk pilih pakaian sahaja hehehe sebab tak ada pakaian untuk lelaki. Tpai koleksi boleh tahan juga menarik dan cantik...

    ReplyDelete
  11. Lately ni macam famous la pulak novermbermate ni. Ada nampak ramai update pasal novembermate. Nasib baik persiapan raya emi dah setel semuanya. Kalau tak, mahunya emi pi beli sepasang lagi kat novembermate ni, haha

    ReplyDelete
  12. Ooh kalau bukan nak baju raya pun boleh juga beli untuk baju nak ke majlis2 kahwin atau event2 formal. Kasut2 yg ada tu pun best juga - esp yang warna hijau tu. Eee nak pergi sini lah beli kasut tu!

    ReplyDelete
  13. cantiklah baju2 tu dan kasut. at least now i know where to buy for my muslim friends on their birthday kan... thanks so much for this beautiful sharing/

    ReplyDelete
  14. Such a nice boutique, I really love the kebaya shown in your post, can't wait to visit this shop, wanna get myself something nice for raya too.

    ReplyDelete
  15. Kita tak beli baju raya lagi lah. Eh cantiklah skirt tu. Kebaya pun lawa juga. Banyak juga pilihan baju kat sini. Nak singgah lah sini.

    ReplyDelete
  16. Tahun ni nampak gayanya kebaya jadi trending ya. Sana sini ada jual kebaya.

    ReplyDelete
  17. best nya butik ni.. semua baju baju trendy dan bergaya.. nice.. banyak pilihan baju baju..

    ReplyDelete
  18. I like the kebayas more subtle. And some of the baju kurungs look very modern and has a Japanese feel to it. Me like!

    ReplyDelete
  19. Suka juga dengan 1-2 design baju kat sana. Banyak yang menarik dan up-to-date. Sesuai sangat pakai untuk raya nanti.

    ReplyDelete

Post a Comment

Translate

Popular Posts