Sunday, September 18

Volkswagen Das Auto Show 2011

Dome dari arah luar 

Pekarangan Stadium Bukit Jalil waktu malam

Nak tunjuk kat you alls line beratur very the panjang itewww

Nak masuk kena cop dulu....

Kanak2 dapat frisbies. Tapi i tengok yang kakak kakak dan abang abang pun dapat frisbies....

I can tell you that line beratur sangat panjang. Luar sekali beratur, sini sekali, nak masuk dome sekali.....

Sambil sambil ambik gambar kete VW miniture masa beratur...

Dalam dome yang cukup luas...

Lepas pertunjukkan video, kereta VW gagah menonjolkan diri

VW cars yang meluncur dengan megahnya

 Photo di dalam dome yang sejuk itewww...atau we alls yang duduk tepi aircond yang sangat kuat

Kereta Volkswagen Tiguan.....enjin dari TSI. Inovasi enjin yang save minyak

I pegi pameran kereta Volkswagen Das Auto Show masa hari last tu. Just after our dinner, terus ke pekarangan parking area Bukit Jalil. Dah dekat dengan rumah rugi tak singgah. Line orang beratur sangat panjang. I dah datang petang tapi terpaksa patah balik sebab line beratur sangat panjang melampau lampau. Banyak check point gitu. I antara group pengunjung terakhir dibenarkan masuk. Lain lah VIP takde de nak bratur panjang panjang ni. Selepas group i, penganjur terpaksa menyekat kemasukan pengunjung. I am so lucky....hehehe. Nyaris2 tak boleh masuk.
Apa yang paling menarik di dalam dome iaitu pertunjukkan video. Dome yang sangat besar. I terasa macam dalam cerita Star Wars gitu. Ditayangkan kereta2 di bawah Volkswagen Group. Diantaranya adalah kereta me, Skoda. I am a proud owner of Skoda. Selain itu, kereta yang bernaung di bawah Volkswagen adalah seperti Volkswagen, Bentley, Lamborghini, Audi, Scania, Seat, Volkswagen Commercial Vehicle dan kereta me Skoda. Selepas tu, wahhhhhh kereta2 Volkswagen satu persatu mengelilingi Dome. Hubby dok mencari cari kereta CKD Volkswagen yang katanya akan masuk Malaysia. Harganya mestilah lebih murah dari CBU itu. 

Kalau diberi peluang, i memang suka kereta Europe sebab kereta Europe direka dengan safety features yang sangat tinggi. Tak hairanlah kereta i sangat berat. Masa first time i bawak Skoda, i tak reti nak adjust pedal minyak dengan keberatan kereta itu. Kereta i pun save minyak jugak. I tukar Skoda selepas kereta Vios hitam i (kereta selepas kahwin) terbabit dalam kemalangan. Kereta Vios i telah dibeli oleh seorang arkitek. My friend pernah terserempak dengan kereta Vios i di Shah Alam. Betul2 depan kereta dia. Kereta itulah WL* 936. My first car pulak Proton Wira Merah (orang panggil kereta bomba) BG* 9994. Nombor pun ala ala bomba dak?...hehehe I tak pernah jumpa lagi kereta hasil my first job.....Now je kehulu kehilir dengan Skoda i.....Insyaallah ada rezeki kemudian hari harap harap boleh pakai Volkswagen pulak....:-)

1 comment:

Related Posts with Thumbnails