Hello eznakhalili.com readers!!

Friday, June 14

Cafe Kayu Dengkil

Dah lama tak makan kat sini jadinya kami pun ke sini masa weekend baru2 ni. Eh kejap je dah nak weekend pulak minggu ni. Boleh pulak hubby terjumpa kawan yang sekarang ni dah jadi big boss untuk company yang hubby kerja sekarang. Anak-anak beliau pulak majoriti dihantar ke Turki untuk belajar. Rezeki sungguh la kan.....Kalau nak belajar kat Turki rasanya kena tahu bahasa ibunda mereka juga.



Kawan hubby ni based dekat HQ Cyberjaya manakala hubby di Pejabat client di Putrajaya. Kawan hubby ni berjiran pula dengan kawan sekolah menengah saya. Kecik dunia ni ya. 


Saya order set nasi yang didatangkan dengan daun salad, timun, telur masin dan sambal. 


Ini pula lauk saya. Asam pedas ikan jenahak. Mulanya saya order ikan merah tapi disebabkan ikan merah tak ada....saya order pula ikan jenahak. 


Dania pula order nasi ayam. Kalau makan kat sini sure nasi ayam yang Dania order. 


Air asam boi special ice blended. Tunggu cair aisnya baru hirup. Refreshing!.


Air Bandung Dania. 


Sup urat keting hubby. 


Kami bertiga. 


Menu makanan. 


Menu minuman.


Cafe Kayu Dengkil ni simple je cafe dia tapi makanan sedap. 


 Kalau teringin nak makan asam pedas boleh la ke sini. 

Cafe Kayu Dengkil 
Kampung Ambar Tenang 
43800 Dengkil
Selangor. 

Eh....kejap ajer dah hari jumaat....





XOXO,
Ezna

11 comments:

  1. asam pedas ikan jenahak... saya suka saya suka..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ikan merah dah habis tukar ikan ni. Tak banyak tulang katanya....

      Delete
  2. air asamboi blended tk pernh lg minum...biasa minum air asamboi juice je...sedap tu sup urat keting

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya Amy...kalau kat sini air ni je yang diorder sebab refreshing.

      Delete
  3. Akak mmg main area dengkil eh?sebab nieyl duduk area dengkil..hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe Dengkil, Putrajaya, Cyberjaya, UPM, Bandar Baru Bangi, Kajang....haaa area berdekatan je...

      Delete
  4. Dengkil. kg suami. sy tp. skrg ada. sedaramara je
    sedapp. menu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh Cik Nor pun ada kena mengena dengan Dengkil belah suami ya.....luas Dengkil ni.

      Delete
  5. i mcm tak pernah mkn la ikan jenahak tu...nmpk sedappp

    ReplyDelete
  6. Kalau MA...mesti asam pedas ikan pari..dappp

    ReplyDelete
  7. Kemarin adik saya dah kasih list beberapa resto dia nak coba. Salah satunya ada resto asam pedas di dekat hotel 😄. Saya agak lupa namanya. Nantilah, kami nak coba soalnya. Semoga sedap juga

    ReplyDelete