Nuff

Hello eznakhalili.com readers!!

@eznakhalili

Friday, March 26

Rumah Kueh Kak Zu | Air tangan Kak Zu memang ummph

Hari ni hubby cakap macam nak makan kek mentega. Dalam terfikir mana nak beli kek ni...teringat kat Rumah Kueh Kak Zu. Jadi pergilah kami ke sini membeli sebelum ke sekolah menengah Dania sebab nak hantar homework. 

Ok....Kak Zu pun ada buat baking class ye. Ada kawan saya yang belajar baking dengan Kak Zu ni lah. Kuih muih dan kek dari airtangan Kak Zu ni memang sedap. Saya tak tipu.....

 
Teruja tengok susunan kuih-muih dan kek kat rak. Apa nak beli ni? 


Marble sexy berharga RM15.
 

Hubby nak sangat butter cake kan?. Butter cake depan mata...


Marble chocolate ni berharga RM15. Kek marble coklat anyone?.


Sourcream Butter cake ke nak congo bars?


Ini pula seleksi kuih muih tradisional. 


Apam beras berbentuk bunga ni cantiknya. Berwarna warni pulak tu. 

Pulut serunding. 


Kerepek, cookies dan kuih raya...


Haaa ada lagi....


Ini pembelian kami. Talam durian, Butter Cake, Victoria Sandwich Cake, Cheese Tart dan mini Peach Strudle. Lama dah tak singgah sini. Sekali singgah kita borong. Hehehe....malangnya cream horn takde pulak hari ni. Kalau tak, memang dah rembat dah. 

Datin Nor Hafizah Saad yang jual Al Quran bertanda Ar Rayyan dan ibu Neelofa, Noor Kartini pun pelanggan Rumah Kueh Kak Zu. 


Mesti tertanya-tanya kan kat mana lah Rumah Kueh Kak Zu ni haaa :

No. 10 Jalan Sri Kenari 3,
Taman Sri Kenari,
43000 Kajang,
Selangor 

018 - 203 8118


25 comments:

  1. my fav is butter cake :)
    jauh la plak nak pergi kedai kek ni hehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul you I pun suka buttercake. Hehe. Kalau jauh ada delivery boleh hantar ke tempat you.

      Delete
  2. Mcm2 ada jual tu, kek, kuih, cookies, kerepek

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye Amy....macam-macam ada kat sini. Kelas baking pun ada.

      Delete
  3. rambang mata klu masuk kedai dessert mcm ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebab rambang mata la sis borong tu. Hehehe

      Delete
  4. wow! pulut serunding! mmg suka benar dengan pulut2 ni.. dah lama x makan kuih ni. payah la nak jumpa orang jual kat area rumah ni..

    nak singgah ke kedai rumah kak zu ni, jauh lah plak..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye ke pulut serunding susah cari? sebab sis tak mencari sangat so sis tak tahu la susah nak cari. Boleh jugak delivery.

      Delete
  5. ooo dekat je dkt kajang.. nanti bila bila boleh lah lajak ke sana

    ReplyDelete
  6. Oh yummy!!!!!!!!!!! Comel nyer ampam bunga tu. Suka tengok. Kedai bakery nie pun nampak indah sgt ambiance dia. Sure laku punya.

    ReplyDelete
  7. wow banyak kek marble la.. yang sexy pun ada apam pun ada... organizing betul lah kedai bakery ni.. i suka tengok ! nanti nak terjah kalau ada masa nanti... thanks for sharing..

    ReplyDelete
  8. Astaga. Dekat je rupanya rumah kueh nie. Boleh la nak serbu sebelum puasa nie kan.

    ReplyDelete
  9. Rumah Kueh ni sekarang memang memana ada ek, sebab dulu kalau kata Rumah Kueh je, Rita Rudaini je yang ada kedainya..pernah makan sekali masa di Damansara..

    ReplyDelete
  10. akak mesti best tempat ni. teringat pula kedai kek lapis yang masak segar dari oven. kedai sempoi camni je. masuk kedai ni mesti bau wangi semerbak kan. nasib jauh di kajang. mau saya terjah segera. hehehe

    ReplyDelete
  11. Wahhh, next time ada masa ke Kajang sure try beli ni.. nampak yummy ye.. harga pun not that expensive per loaf!

    ReplyDelete
  12. I suka datang tempat mcm ni.. banyaknya pilihan makanan yg menarik dan sedap

    ReplyDelete
  13. Wah, dia ada buat kelas baking sekali, ya? Tentu seronok dapat bergurukan orang yang pakar dan berpengalaman dalam bidang ni.

    ReplyDelete
  14. sedapnya nampak!dah la khai suka kuih-kuih melayu ni. teringat pula kedai pakcik nanti nak pergi lah!

    ReplyDelete
  15. Uikkk meriahnya, teruja nak rasa yang sourcream buttercake tu. kalau dekat terjah dah nih. Nilah makanan yang boleh hjadi penghibur hati teman tengok tv lepas anak2 semua dah masuk asrama.

    ReplyDelete
  16. Memang msnarik, klu kak pg kat sini gerenti beli mcm2 sbb npk berkenan plk

    ReplyDelete
  17. Menarik betul kek2 Dia. Kalau za singgah mau borong habis ni.. Haha xleh la tahan tgk dessert

    ReplyDelete
  18. Dekat-dekat nak Raya ni memang tengah cari usha-usha tempat jual kuih yang terbaik hehehehe tengok semua sedap-sedap belaka lak tu kena cuba ni...

    ReplyDelete