Nuff

Hello eznakhalili.com readers!!

@eznakhalili

Sunday, March 7

Ice Cream BTS Tiny Tan x Haagen Dazs

Masa jalan-jalan kat Mid Valley, Dania ada ternampak ice cream ni. Bukan ice cream biashe biashe. Ice cream ni berkolaborasi dengan Tiny Tan. Kartun BTS. Tak beli masa ni tapi datang kemudian kat IOI City Mall untuk beli ice cream ni. Dania beli guna duit sendiri ya...BTS ni buat la apa-apa kolaborasi, Army derang mesti datang beli. 

Ice cream ni kan yang bestnya ada halal dari France dan ia juga sesuai untuk mereka yang vegetarian. Jikalau ada bahan yang meragukan memang saya tak beli ice cream ni. 


Ini kotak yang sangat cantik. Ice cream tak dimasukkan ke dalam setiap kotak kecil ni. Kotak kat luar ni macam ala ala jewellery box. Kertas dia tebal. 


Haa ni rupa kotak ni dan ice cream. Memang 1 set ni ada 7 ice cream. Tak boleh beli satu je...ahli kumpulan BTS pun ada 7 orang. 

Credit : Google

BTS Army yang seronok dapat ice cream. Belajar rajin-rajin ok?. 


Kat bawah ice cream ni diletakkan ais kering nak bagi tak cair. 


Close up ice cream Jimin


Ni pulak close up ice cream V. 


Ada 7 perisa berlainan. Diantaranya chocolate (RM), macadamia nut (Jin), coffee (Suga), caramel biscuit and cream (J-Hope), vanilla (Jimin), strawberry (V) dan cookies and cream (Jung Kook). Personal favourite saya mungkin caramel biscuit and cream. 🍦. Ye lah Dania share ice cream ni dengan ummi dan ayah. 'Together is Better' katanya. Nak habiskan sekaligus sayang kata Dania 😂

Haaa mana lagi peminat BTS?. Boleh la beli kat Haagen Dazs ye. ✌

26 comments:

  1. now i am wondering, kenapa my friend tak ajak g haagen dazs pun eh, ke dia beli sendiri haha ... shes a bts fans juga

    ReplyDelete
    Replies
    1. Entah2 kawan you makan sorang2 tak?. Hehe....Entah2 dia tak tahu...nanti you la kena inform kan.

      Delete
  2. kat pekan kecik ni takde hagen dazs... nak beli mcd pun kena berkelana 20km...hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jauh juga tu berkelana sampai 20km. Tapi...kalau dah teringin memang kalau saya redah juga.

      Delete
  3. Faham sangat ....tapi memang comel sangat. Teringat masa pergi Korea ramai remaja bersidai kat tepi coffee machine BTS. Kalau kita dulu masa baya2 Dania minat dengan KRU jerr. KAlau boleh apa yang KRU jual semua nak beli ada muka KRU kat majalah pun mesti beli. Apapun belajar rajin-rajin yer Dania. Good luck !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak dulu suka New Kids On The Block so tahu la macamana minat artis tu. Hehehe....tapi dulu mana ada ice cream la, beg la sume...time tu beli kaset ajer. Yg BTS ni kemain...kopi lah, ice cream lah, beg lah...adeh macam2 lah.

      Delete
  4. wow! ni nampak dekat Army ni confirm laku keras aiskrim! btw berapa ringgit tu sis? kalaau HD biasa pn dah mahal apatah ini kan . so far tak pernah try lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Laku sangat. Jual la apa pun. Army datang support. Dah la sis nak beli 1 ice cream ajer. Ni memang kena beli ketujuh-tujuh ice cream ini. Bayangkan. 1 ice cream bukannya murah. Huhuhu...

      Delete
  5. Wah kalao bts, buat la apa pun mesti orang beli punya..nasibla Bella bukan peminat ais krim. Tp lama gak tk pergi Haagen Daaz. Eskrem Blackpink agak2 ada tak? Hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau kolaborasi dengan BTS ni buatlah apa pun. Mesti Army serang. Hehe. Sis suka ice cream cuma berpada-pada pengambilannya. Blackpink tak sure pulak Bell tapi....Blackpink ada kolaborasi dengan Pepsi.

      Delete
  6. Hahahaha anak Sis pun dah beli jugaa ni.. fans BTS gak anak sulung Sis.. dia beli dan terus makan, sampai tak sempat Maknya nak amik gambar.. cuma dia beli haritu macam lain sikit..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini yang paling latest sis sebab ice cream sebelum ni tak tahu pun wujud. Kebetulan jumpa masa jalan2 kat MidValley. Tu yang beli.

      Delete
  7. Ala comeynya.. nak makan pun rasa tersayang hahha.. minat betul dania ya hehe. Sama dengan yana

    ReplyDelete
  8. betul-betul nampak premium.. comel pulak..

    ReplyDelete
  9. Cute benor la hai kek nya pun.. Slmt bukan zaman kita yek.. Klu tak sama je kita suka kumpul beli brg2 group kesukaan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha betul betul. Tapi time tu button badge la paling femes.

      Delete
  10. Wah...!! Fan BTS sure dah serbu kannn? Mau kan tidak, apa saja pasal BTS fanatik fans akan bolot. Good luck Dania

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adeh ni masalahnya. Doa doa takde barang pelik2 BTS ni promote.

      Delete
  11. Lamanya tak makan aiskrim tambah yang jenama macam ni hehehe selalu tengok jer kat mall tu wakkk best lah dah ada dalam pakej yang macam ni comel nya hehehehe... Nak cuba juga lah...

    ReplyDelete
  12. jenis fanatik confirm akan beli kan. rasanya tak pernah makan aiskrim Haagen Dazs ni

    ReplyDelete