Nuff

Hello eznakhalili.com readers!!

@eznakhalili

Friday, March 5

Bercuti di Pulau Pinang Part 2

Masa nak pergi breakfast kena scan suhu. Lepas tu kena tukar wristband dengan yang baru. Wristband ni akan berlainan warna setiap hari menandakan dah scan suhu pada hari tersebut jadi just pakai wristband ni ke mana-mana di dalam premis hotel ini. 


Lepas tu singgah la ke sini. Wajib kalau bercuti ke rangkaian Hard Rock Hotel. Ada juga beli beberapa item. Harga kat sini takde lah murah sangat ye. Nak kena berpada-pada juga shopping tu. 😅. Selalu yang wajib beli tu fridge magnet. 


 Mari bergambar di sekitar Hotel. 


 Bergambar pula dalam hotel kat sini. Gelap sebab pakai phone ajer. 


Ada juga singgah pantai kat sini. 


Berehat kat kerusi berdekatan dengan kolam renang. 

 
Comel pulak replika gitar ni. 


Hard Rock Hotel Penang waktu siang. Semalam post gambar waktu malam. Tibalah masanya untuk mengucapkan selamat tinggal. Check out sudah. 


Sebelum tu ambik la gambar sekeping dua kat mercu tanda Hard Rock Hotel ni. 


Kami makan tengahari kat kedai makan yang staff Hard Rock rekomen. Tak jauh dari hotel ni. Katanya banyak lauk pauk. Oh my nampak kari ikan la pulak. 


    Ni lah video kat kafe ni dengan seleksi masakan yang buat kecur airliur. 


Ni lah kedai makannya. Namanya Kafe Alaf Sejahtera
123, Jalan Hassan Abas, Teluk Bahang, 11050, Pulau Pinang


On the way back, kami singgah Masjid Terapung Tanjung Bungah untuk solat. 


Subhanallah cantik sungguh masjidnya. Cuaca masa ni panas berbahang. 


Lepas tu kami meneruskan perjalanan dan singgah kat 1 tempat makan menarik tepi pantai. Kat mana?

Tungguuuu...........🙏

32 comments:

  1. byk lokasi instagrammable kat hard rock hotel tu. nice!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye betul suzz. Sangat banyak. Kami je tak posing sakan. Hehe

      Delete
  2. waaa..thank you for dropping by here :) hehe

    ReplyDelete
  3. Ya rabbi lamanya tak gi cuti mana2. Plannya bulan depan nak ke Penang gak

    ReplyDelete
  4. Wah dah lama tak bercuti ke pulau pinang.. syurga makanan hahah.. Tapi lepas ni kalau datang nak stay kat hardrock la pulak..

    ReplyDelete
  5. Tak pernah sampai lagi Hard Rock Penang. Tapi dengar story geng yang dah jejak memang best sebab lokasi hotel tak jauh dari pantai. Nanti kita plan bawak anak-anak ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lokasi memang tepi pantai pun. Kat Batu Feringghi.

      Delete
  6. Rawlins teringin sangat nak stay kat Hard Rock Hotel sebab interior dia cantik. Nampak gaya next trip ke Penang kena stay la kan hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rawlins bole try kat sini atau kat Desaru.

      Delete
  7. Memang Penang best. Tapi jem dia kalah kl..seriau! Selalu tya gak org tmpatan mana makan place yg sedap. Depa mesti rekemen tempat baik punya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masa sis pergi kan Bell, pelik sebab lengang. Selalu kan jam tak ingat.

      Delete
  8. Tak sabarnya nak bercuti ke Penang, anak-anak pun dah kata nak ke sana.. sebab belum lagi dapat bercuti ke sana bila anak dah besar ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Penang best kalau tak sesak. Idak sesaknya tu rasa rimas.

      Delete
  9. oh I miss Penang! The last time I also visited Hard Rock Hotel and took pictures hehe. I wish to visit again once we can cross border la

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hopefully soon kan?. I tak sabar nak cross border.

      Delete
  10. Rindu penang. Nanti boleh rentas negeri nak bercuti ke sana lagi. Nak makan nasi kandaq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makan nasi kandaq sampai tersandaq. Tudia haih....

      Delete
  11. Dah lama i x turun penang. Tapi hard rock tu mmg best la. One of my fav staycation

    ReplyDelete
  12. bestnyaaaa.... dapat peluang memang nak gi bercuti dekat sana je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Marilah bercuti. Tunggu bole rentas negeri dulu

      Delete
  13. Penang memang best. Suka juga berjalan ke sana. Selalu ke Ipoh mesti naik Penang. Jalan-jalan cari makan. Hehehe

    ReplyDelete
  14. so nice you had a staycation & penang trip, I wanna go Penang too, miss all the Penang foods the most eg asam laksa, penang duck egg char keow teow etc. Miss Penang. cheers, siennylovesdrawing

    ReplyDelete
  15. wah first time la baca pengalaman orang bercuti dekat hotel pakai wristband lain-lain colour time time covid ni maklumlah dah lama tak keluar rumah hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cara HRH ni jaga Sop mereka. Ala ala masuk taman tema pulak. Tapi tiba bilik tanggal la wristband ni. Rimas. Hehe

      Delete
  16. Tak pernah stay kat Hard Rock Hotel lagi.. boleh la try soon doa2 travel across states akan dibenarkan soon.. (Y) looking forward for your next post :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe. Bila boleh rentas negeri...kita round malaysia.

      Delete