My IG Post

Hello eznakhalili.com readers!!

Nuff

Hari bersejarah anda dilakar di Sime Darby Convention Center

Set up kat sini Nampak glam sungguh la. Belum lagi set up masa actual day. Hari ni, berkesempatan ke SDCC X Glamweddings yang bertempat di Sime Darby Convention Center. Banyak booth yang boleh kita check it out. 


Ni la main collaborator iaitu Glamweddings by Rizalman. 


Kat bawah ni pakej SDCC x Glamweddings bermula dengan harga..... ✌✌✌

Basic Collaboration Wedding Package 
SDCC x Glamweddings
RM138,000
(500 orang tetamu)

- Hidangan berkonsep dome masakan melayu untuk 50 meja (500 orang tetamu) 


- 3 tambahan lauk pengantin


- Cenderahati untuk setiap tetamu


- Boleh memlih alas meja, alas kerusi, napkin.


- Meja pendaftaran ada disediakan buku tetamu


- LCD Projector, PA System, Rostrum dan 2 microphone


- Minuman ringan disediakan di luar sebelum majlis berlangsung dan banyak lagi…. 
(kalau tulis sini mau you alls scroll sampai bawah 😆😆😆. Serius banyak)



Apa yang istimewa?


- Dekorasi pelamin oleh Glamweddings


- Fotografi oleh Qippy atau WSVS


- Kek perkahwinan oleh Miss Shortcakes


- Dekorasi dinding oleh Dennsa Events 


- Koordinator majlis oleh Rerama Planner & Coordinator 

Nama-nama gah Glamweddings ni pasti majlis gilang gemilang anda akan diuruskan secara professional oleh team dari Glamweddings. 

Ada lagi pakej yang lain seperti : 

Basic Collaboration Wedding Package 
SDCC x Glamweddings
RM168,000 nett
(700 orang tetamu) 

Platinum Collaboration Wedding Package
SDCC x Glamweddings
RM168,000 nett
(500 orang tetamu)

Platinum Collaboration Wedding Package 
SDCC x Glamweddings
RM198,000 nett
(700 orang tetamu)  

Semua majlis gilang gemilang pengantin akan diraikan di Sime Darby Convention Center. Ada je pakej lagi rendah daripada disebutkan dan you alls kena diskusi la dengan pihak Sime Darby Convention Center. Mereka akan membantu anda. Saya just nak bagitahu ada je pakej yang tak termasuk kolaborasi dengan Glamweddings. Pakej bermula dengan harga RM53,900 untuk 500 orang tetamu dan pakej ini akan berakhir pada Februari 2020. Yang best ni tak akan menunggu ni. Dia akan berakhir soon. Kena grab peluang ini semasa ia masih berjalan. 

 


Ni kalau nak menghias beg cenderahati khas untuk hari bahagia anda. 



Berkenan betul dengan hotel ni (Ombak Villa Langkawi di bawah MK Land). Kalau ambik pakej perkahwinan SDCC X Glamweddings memang termasuk honeymoon kat sini tau. Rupanya hotel ni lokasi penggambaran Jula Juli Bintang Cinta lakonan Mira Filzah dan Zizan Razak. Ada sesiapa yang dah tengok? 


Cantik betul kek perkahwinan ni. Kalau tengok bunga kat kek ni diukir sama macam bunga betul. Saya betul-betul kagum dengan mereka ni sebab saya tengok kek ni secara live. So creative! Bukan kek perkahwinan ajer mereka boleh buat, kek harijadi juga boleh atau untuk apa-apa event sekalipun Miss Shortcakes boleh merealisasikannya. Talk to them. 


Ni pakej perkahwinan di TPC Kuala Lumpur. Rupanya TPC KL juga di bawah Sime Darby. 



Untuk mengabadikan memori indah perkahwinan gilang gemilang anda di Sime Darby Convention Center, haaaa Qippy Photography boleh mengabadikannya dalam bentuk gambar. Saya tengok Sharnaaz Ahmad dan Nabila juga mendapatkan perkhidmatan fotografi dari Qippy ni. 


Ni suasana kat SDCC x Glamwedding. Dekorasi pun dah nampak Glam sangat. 




Kalau berminat dengan pakej yang ada kat sini atau nak mendapatkan idea untuk hari bersejarah nanti boleh la ke :
Sime Darby Convention Center Level G
1A, Jalan Bukit Kiara 1
60000 Kuala Lumpur
16 Feb 2019 - 17 Feb 2019
10 pagi - 8 malam

💻

📞 03 2089 3688



Comments

  1. mesti meriah event ni..semua yang super glam mcm rizalman dn byk lagi akan ada di sini kan..pakej semua gempak2 huhu

    ReplyDelete
  2. memang pakej perkahwinan esklusif. i suka pakej photography dia semua cantek2...mmg kalau ada bajet untung pengantin yang amik full package macam ni :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye betul. Kalau ada budget boleh ambik pakej ni you. Gambar dia i tengok memang cantik.

      Delete
  3. Beruntung pengantin zaman sekarang. Banyak dah pakej yang mampu milik n cantik cantik pulak tu. Utk hari bersejarah ni memang nak kena pilih betul2 n ikut apa yang diri sendiri suka..maklumlah kenangan sekali seumur hidup

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye betul sis nanti takde kenangan hari bersejarah pulak.

      Delete
  4. another awesome pakej presented to bakal pengantin. nowadays, sgt mudah utk pengantin plan bajet. semua tersedia. just nak kumpul duit aje. kelengkapan, dekorasi, baju, makanan... all in lah. sgt mudah. dulu kala time aida kawin. survey from kedai ke kedai. tak boleh dpt figure yg bagus. masa tu lom ada medium internet sehebat sekarang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Aida, pengantin pula kena bersedia dari segi budget.

      Delete
  5. uish boleh tahan mahal gak pakej dia.tapi memang eksklusif kan? smua dah lengkap. siapa yang nak pakej trbaik mmg patut amik yang ni!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pakej tu memang Eksklusif tu pasal harganya macam tu. Nak nak pulak all in so pengantin dah tak payah pening dah.

      Delete
  6. SA pun dapat jemputan tapi x dan nak perfi sebab sibuk weekend...menarik event nindan pakej yang ditawarkan pun sangat berpatutan..aih..terus rasa nak tawen plak ha...tp jodoh xde acaner...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moga SA dapat jumpa si dia dan paling best rezeki kahwin kat Sime Darby Convention Center....

      Delete
  7. Wah.. Mesti banyak pikihan dekat sini. .Mesti meriah event ni. .Rasa nak pergi pulak tengok-tengok je.. Hahahha... Bakal pengabtij kena pergi ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meriah ni Nad. Pengantin dah tak payah pening sebab ada orang professional tolong uruskan.

      Delete
  8. Tengok pakej ni rasa nak bersanding lagi sekali pula. Tapi bila tengok harga, mampu senyum je la.
    Tapi puas hati la, tempat cantik, pakej menarik, berbaloi untuk sang raja sehari. Recommended!

    ReplyDelete
  9. Pakej perkahwinan they all nampak menarik. No need to worry since everything well taken care off. For bakal pengantin nak merancang perkahwinan sekarang bukan susah sangat. Just sedia duit je.

    ReplyDelete
  10. Best dapat pergi event event macam ni. Macam macam boleh tengok dan dapat. Menarik ni.

    ReplyDelete
  11. Beruntungnya bakal pengantin zaman sekarang ni kan. Boleh buat majlis yang gilang gemilang. Asalkan duitnya ada. Semua mereka sediakan. Cuma tinggal bayar je. Then sampai masa tinggal jadi pengantinnya aje. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pengantin yang majlisnya akan dikenang oleh para tetamu. Gitewww...

      Delete
  12. Good wedding packages. I can keep in mind for my weeding.

    ReplyDelete
  13. A great package they had there and it seems like they provide almost everything! Even now getting married and do easy d .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak kahwin nowadays dah senang. You bayar then everything settle...

      Delete
  14. Untuk yang berkemampuan boleh la pilih tempat ni kan? TApi memang untung pengantin zaman sekarang hehe nak kawen semua tersedia cuma perlu sediakan duit je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju. Pengantin kena ada budget sendiri then semua mudah.

      Delete
  15. Wowwwww harga dia memang wowwww,hehe... Tapi all collabrator semua bukan calang-calang, cantik semuanya. Memang patutlah harga pakej dia tu sedemikian rupa,hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang la kan...kita bayar servis professional mereka.

      Delete
  16. Oh bakal pengantin harus check out this place. Its huge, spacious and parking also very senang. I personally like to attend events or wedding there.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Parking senang tu I suka sebab kadang2 attend wedding, nak parking pun susah kan?

      Delete
  17. Kita pernah attend wedding kt Sime Darby ni. Mmg gah sangat lah wedding dia. Hall dia besar & cantik sgt!

    ReplyDelete
  18. Pasti meriah majlis perkahwinan diadakan disini....cantik tempatnya....pakej yg ditawarkan pun sngt ekslusivr....abadikan hari bersejarah bakal pengantin disni...pasti xakan dilupakan...

    ReplyDelete
  19. Telan ailio saya tengok rega pakejnya.. Memang bukan org2 biasa la boleh buat dekat sini kan. .. Serius grand gila kot

    ReplyDelete
  20. fuhh sgt glam laaaaa sesuai dgn rege dia ;)

    ReplyDelete

Post a Comment

Translate

Popular Posts