Nuff

12 jam perlindungan tanpa bau

Anak-anak memang tersangat la aktif dan suka bermain atau meneroka dunia mereka sendiri. Dunia mereka main main dan main selagi tak letih. 



Lepas tu kalau bawa berjalan kat luar tu berjumpa dengan ramai orang. Nak nak kalau bermain sekali permainan. Kita tak tahu masa naik permainan ni ada yang bersin ke atau ada anak-anak yang tak sihat kan?. Jadinya kuman ni senang nak merebak. Dania pegang kat palang tu entah berapa ramai la yang memegang palang tu sebelum Dania. 


Masuk Ikea, nak cuba pula permainan yang diletakkan di atas meja. Anak-anak kan suka bermain jadinya kalau ada yang menarik hati nak sentuh je kan. 


Tak cukup dengan itu, kalau kita biarkan anak kita bermain dengan pasir dengan tak pakai kasut pulak tu. Dania masa ni tengah mencari fossil dinosaur tu. 

Jumpa ke tak?. 😃😃😃

Kita tak boleh la nak menghalang anak kita untuk tidak bermain dan berinteraksi dengan alam sekitar. 


Permandangan yang sangat cantik macam ni kenalah mengabadikan gambar anak ye tak?. 

Tapi......kita mesti risau kalau anak kita ni terdedah dengan pelbagai jenis kuman. 


Jangan risau tau ibu-ibu semua kerana....

Dettol, sebagai jenama perlindungan kuman No. 1 di dunia kini melancarkan semula seluruh rangkaian produk pembersihan diri baru-baru ini bagi melindungi semua keluarga di Malaysia daripada 100 jenis kuman merbahaya. Dettol 'Profresh' dirumuskan untuk memberi perlindungan daripada bau badan selama 12 jam bagi memastikan kesegaran sepanjang hari, walaupun dengan cuaca Malaysia yang panas dan lembap. 

Saya dah test dah. Baunya wangi dan 'fresh'. 



Dr. Steven Chow, Pakar perunding dermatologi menjelaskan bahawa para ibu pada masa kini lebih berhati-hati tentang cara untuk mengekalkan kebersihan badan dan kesihatan kulit keluarga. 

Dr. Steven menjelaskan bahawa ramai orang mempunyai tanggapan yang salah bahawa peluh menyebabkan bau badan. 

'Peluh' sebenarnya tidak berbau. Kuman pada permukaan kulit bertindakbalas kimia dengan peluh dan mengeluarkan sisa asid yang sebenarnya menjadi penyebab bau. Oleh itu, penting untuk menghapuskan sumber kuman pada peluh dengan menggunakan produk khas dan bukannya menggunakan produk pembersihan biasa. Ini bukan sahaja memastikan anada dan keluarga berbau segar sepanjang hari, tetapi juga meningkatkan kesihatan secara keseluruhan. 

Hmmmm....nampaknya salah jugak tanggapan saya. Saya ingatkan peluh ni berbau. Siapa yang ada tanggapan macam saya jugak?. 🙋🙋🙋

Dettol terdapat dalam lima varian Cool, Lasting Fresh, Re-energize, Fresh dan Skincare. Anda boleh dapatkannya di pasar raya dan farmasi utama pada harga RM6.90 untuk botol 250ml, RM12.46 untuk botol 500ml, RM20.25 untuk botol 950ml dan RM15.67 untuk pek isian semula 900ml. 


Comments

  1. lately i also change to this to try and i really like it too. i always sweat a lot especially when rushing here n there but with this i still feel fresh and refreshing...

    ReplyDelete
  2. It's always nice to feel refreshed after a shower and I'm glad Dettol is able to give us that feel, will try it too.

    ReplyDelete
  3. Dettol memang trusted brand so bila kuar yang baru camni terus rasa nak beli..

    ReplyDelete
  4. wah dettol ni memang sejak bertahun lamanyha produk yang diyakini, wangi dan sihat memang sesuai seisi keluarga kan

    ReplyDelete
  5. I'm using this as well.. the smell is so nice... feels very refreshing after shower everytime.. dettol is the best..

    ReplyDelete
  6. Kita adalah pengguna sabun mandi ni hehehe sebab memang kita kuat bau juga hehehe dan sehari hanya mandi 2 kali jer jadi perlindungan 12jam sangat bagus tahan lama...

    ReplyDelete
  7. Saya pun memang pakai brand dettol untuk shower foam tapi tak pakai jenis ni. Saya biasa pakai yang shower foam biasa warna putih tu. Tapi yang baru ni nampak menarik untuk dicuba

    ReplyDelete
  8. Dettol jenama terbaik utk seisi rumah menggunakannya, nyah kuman,bau.European.

    ReplyDelete
  9. I mmg pengguna tegar dettol. Sbb suka bau kesegarannya.. skrg ada varian baru lagi excited nak cuba

    ReplyDelete
  10. Dettol nie mmg dipercayai turun temurun kan?? Even AM pun mmg sediakan sabun cuci tangan dettol tapi yg stail tekan picit tue utk anak2 AM.. diaorg suka dgn bau dan dah terbiasa lepas lakukan aktiviti atau sebelum mkn mesti cuci dgn dettol dulu

    ReplyDelete
  11. dettol mmg pilihan kami sekeluarga. husband liez tak boleh guna sabun lain selain dettol. suah hati dia kalau takde stock dettol dekat rumah.. sbb dia mmg tak pakai sabun lain

    ReplyDelete
  12. Oooo baru tahu yang bau tu bukan dari peluh. Tanggapan saya juga salah sebelum ni. Ok lepas ni nak guna dettol jugak

    ReplyDelete
  13. ah seriouslah 12 jam ? kalau badan yang maacam mak dara ni, tak sampai 1 jam dah naik bau kalau tak pakai deodoran.. sebab asyik berpeluk je dari pagi sampailah ke petang hahahahahahaha... kalau sehari tu mahu tak 3-5 x mandi ugh

    ReplyDelete
  14. I have used Dettol as a little girl and still using it ! love the fragrance and the "clean" "hygienic" feel I get after every shower !

    ReplyDelete
  15. Oo.. baru tahu rupanya peluh tu tak berbau.. yang menyebabkan bau tu ialah kuman yang ada badan tu.. sumber kuman tu buat peluh jadi berbau.. huhuhu.. ok dapat satu ilmu.. thank youu

    ReplyDelete

Post a Comment

Translate

Popular Posts