Asap Steamboat & Grill Bangi

Saya tahu yang Asap Steamboat & Grill ni ada kat Puchong. Tak tahu pula baru buka cawangan di Bangi ni. Kena whatsapp kat phone untuk berapa orang dan kena bank in full amount pulak tu. Alehnya saya tak transfer / bank in pun since saya memang nak terus pergi ajer. 

Ni lah Asap Steamboat & Grill dekat Bangi dengan konsep terbuka. Ok lah macam ni so that bila bakar tu takde lah terkuap dalam bangunan je kan?. 


Ambik gambar dulu sebelum start makan. 


Close up pinggan saya. Aneka makanan laut ready untuk dibakar atau dimasukkan ke dalam sup. Hehe....


Kalau nak tengok suasana kat sini boleh tengok video kat bawah ya. 




So far, saya rasa bagi peminat steamboat ni ok lah sebab banyak juga pilihan kat sini. Kalau nak tahu alamat Asap Steamboat & Grill ni haa saya bagi ni 

Asap Steamboat & Grill Bangi
Waze : Asap Steamboat & Grill Bangi
Jalan Taman Sentosa, Desa Sentosa Fasa 2, 
43650 Bandar Baru Bangi
Selangor Darul Ehsan

☏☏☏ 013 766 8944

Boleh je click link di bawah untuk info lebih lanjut :

Comments

  1. Alamak... Lamanya tak pekena steamboat! Teringin sangat nak kesini lepas baca blog akak tapi macam jauhlah pula. Haha. InsyaAllah kalau berdekatan nanti mesti singgah! Bawak famili sekali mesti lagi meriah.

    ReplyDelete
  2. I nak pergi steamboat.. syok makan steamboat kan? With fresh ingredients.. yummy!

    ReplyDelete
  3. My children like to have steamboat and grill together. Will bring them here to try it out.

    ReplyDelete
  4. Lapar terus tengok entry ni..dah la steamboat always my fav..eh boleh masukkan dalam wishlist ni ...nampak best sangat

    ReplyDelete
  5. Lama tak makan steamboat. Teringat nak ingat makan steamboat terutamanya pada cuaca yang sejuk. Best!

    ReplyDelete
  6. glad you share this place to dine. Long time we not meet up yeah, been few years I think. :D I love to try their food!

    ReplyDelete
  7. Dah lama tak pergi makan steamboat ni. Selalu je dengar pasal Asap Steamboat ni tapi tak pernah pergi lagi sebab jauh dekat bangi.

    ReplyDelete
  8. ala,tak sempat nak singgah haritu.Best juga yea.Nampaknya fresh betul seafood kat sini. Berbaloi dapat makan di sini.Suasana pun meriah ni.. lagi lah syokk makan.

    ReplyDelete
  9. hah skarang dh buka kt bangi ye..syok la dkt ngan ezna..pernah p yg puchong tu tp masa tu mkn ms ramadhan..setamboat blum pernh try..yummy nmpknye

    ReplyDelete
  10. Ibu pun baru makan steam boat beberapa minggu lepas. Kalau di Klang ni yang menjadi tumpuan untuk makan steamboat di al fateh kampung jawa

    ReplyDelete
  11. Tahu nama kedai ni dari instagram DenaBahrin sebab dia pernah review kedai ni dekat insta dia.Dia cakap memang sedap.Tapi belum sempat nak g cuba lagi hehehe.

    ReplyDelete
  12. Rasanya restoran ni ada cawangan di selayang. Suka sos dia sedap. Bnyak pilihan, harga pun berbaloi

    ReplyDelete
  13. yang bangi i tak pernah pergi tapi yang area usj/puchong tu pernah..masa dulu ada baby crab sedap sangat menambah banya kali i masa tu...tapi suka dengan variasi makanan dia sebab banyak dan mewah heheheh

    ReplyDelete
  14. Kita peminat steamboat juga. Sukanya tengok ada banyak seafood sebab lagi selera nak makan .

    ReplyDelete
  15. Iihh... maknyus tuh makanannya. Ada seafokd kesukaan saya.tuh. kerang ma kepiting. Saat travel paling enak nyicipin kuliner daerah

    ReplyDelete
  16. ASAP kita pernah makan kat sini best memang seronok tengok pemandangan kampung yang memang tenang hehehehe makanan pun banyak pilihan memang suka sedap...

    ReplyDelete
  17. Salam sejahtera. kak ezna bestnya mkn. Nnt ada peluang, jom berkumpul dan mkn2 skali ya.

    ReplyDelete
  18. Bestnya! Seafood nampak fresh Dan sedap! Mesti best bawa Keluarga pegi makan bersama sama

    ReplyDelete
  19. ada perasan Asap grill ni kat Puchong, tapi tak pernah singgah.. tengok sentiasa full..

    ReplyDelete

Post a Comment

Translate

Popular Posts