Royal Floria Putrajaya 2018

Dek kerana terpengaruh dengan gambar cantik-cantik kat IG kawan yang pergi bertandang ke Floria Putrajaya, saya pun mengajak hubby ke sini. Hubby parking kat Masjid Besi dan kami semua jalan kaki sehingga hujung jambatan yang tak bersambung kat belakang tu. Nampak tak?. Kami pergi pun dalam dekat2 pukul 7 malam juga pada 26 Ogos 2018. 


Bumbung yang berwarna-warni ni kita ambik gambar dulu eh. Kalau malam nanti blur pulak warnanya. 


Backdrop kat belakang ni sangat la cantik untuk photoshoot. Kami pun tak lepaskan peluang. 


Kat sini ada ala ala kain macam tu dengan bunga-bungaan di sana sini dan sinun. 


Ni ala ala musim sejuk pula ni. Pokok dengan bunga 'kapas'. Cantik juga kalau ambik gambar. Nak tunggu takde orang memang payah la kan. 


Ni rumah first yang kami melawat. Binaan yang mewakili DBKL. Saya suka lampu kat atas ni. Nampak macam fairytale pula. 


Dania pun ambik gambar kat sini. Sukanya lampu tu. Ditambah dengan dedaunan tu. 


Ni masa nak turun bawah dah ni. Kat dalam rumah ni memang ramai yang ambik gambar. 



Ke Kuala Kangsar kita. Cantiknya bangunan tradisional rumah negeri Perak ni. 


Jam dekat Kuala Kangsar agaknya....


Lepas bergambar depan jam besar ni, kami menuju ke surau. Surau ada disediakan di sini. Terletak berdekatan dengan University / College punya binaan. Hujung juga la. Masa solat terjumpa Shikin. Saya solat sebelahnya tau tau lepas solat, hilang.....nak tanya gerai mana berniaga kat Floria pun tak sempat. 

Lepas solat, kita ambik lagi gambar. Banyak tempat cantik-cantik kat sini. 


Unik je taman kecik kat atas ni. 


Pokok togel kat belakang ni menerbitkan rasa misteri. 


Selamat datang ke tanah besar China. 


Sejenis bunga kekwa. 


Background bunga belakang ni pun lawa. 


Bunga raya. 


Majlis Bandaraya Johor Bahru pula. 


Ni kat belakang Majlis Bandaraya Johor Bahru ni. Ada orang yang diperbuat daripada botol mineral sedang memancing ikan. 


Wow lawa la relection jambatan ni. 


Dania tumpang ambik gambar kat karakter unicorn yang comel ni. Dania suka sangat karakter unicorn ni. 


Ni kat ikatan Pengakap ni. Rajin hubby panjat sampai ke atas ni haaa....


Sebelum balik ambik gambar dengan bumbung berwarna-warni ni tapi kali ni pada waktu malam pulak. 


Best juga dapat berjalan kat Floria ni. Dalam 9.20 malam baru la keluar dari sini. Nak menapak jauh juga la. Sakit kaki haaa....😅😅😅

Kalau nak dapatkan penjimatan tiket Floria Putrajaya 2018 ni boleh beli online di 
👇👇👇





Comments

  1. Wahhh...ezna dah pi dah...SA dah lama x pi Floria ni...

    ReplyDelete

Post a Comment

Translate

Popular Posts