Nuff

Dialog Prestasi bersama guru

Dialog Prestasi kali kedua baru je diadakan kat sekolah Dania. Suka betul buat hari jumaat. Tiap kali hari jumaat je so far. Start jam 2.30 petang sehingga lah ke 6.30 petang sebab Dania sekolah petang. Form 3 baru sekolah pagi. Tak sabar nak Dania sekolah pagi sebab lagi senang saya rasa sekolah pagi. 

Ni kelas Dania ni. Siap ada welcome note kat white board. Masa ni takde orang lagi pun. Kalau ibu ayah tak datang masa Dialog Prestasi ni, tunggulah pelajar tu sampai petang. Kalau ibu ayah datang lepas habis consultation dengan guru kelas boleh terus balik. Sebelum jam 3 petang, kami dah pun  selesai dan gerak balik. 


Dalam 2.30 petang macam tu datang la cikgu kelas Dania. Seperti tahun sebelumnya saya orang yang pertama berdialog. Hehe. Apa komen cikgu?. Dania ni rajin, Dania ni ok. Result? Nak kena tingkatkan lagi untuk berjaya. Insya Allah. Diakhiri dengan wefie. Apa nama IG akak eh? Tanya cikgu Dania. 😃😃😃


Time nak keluar pintu tu, kawan baik Dania nama Zalilah salam ummi. Apa lagi kita wefie dulu ek?. Hehe. Asyik berkepit je dua orang ini. Zalilah ni sopan orangnya. Jenis yang tak banyak cakap. Kena la dengan Dania ni. Berkawan elok-elok tau.....Moga mereka berdua berjaya sehingga peringkat yang tertinggi ya.....Insya Allah. 


Nak kena persiapkan diri juga sebab tahun depan nak PT3. Ummi dah mula suspen sejak tahun ni lagi. 😌😌😌

Comments

  1. Sekarang sekolah sangat interactive with Parent ye. Bagus betul! Good for student and also teacher for improvement. Tak de la last minute nanti. Good Luck on PT3

    ReplyDelete
  2. Silibus anak- anak kita sekarang semakin advance sampai tak tercapai dek akal kita kan..sama dengan Dania..kena usaha lagi gigih untuk berjaya..mama dia dah risau lebih sebab tahun depan dia nak PT3 dah..eh..our Dania sebaya laaa

    ReplyDelete
  3. owh tahun depan dah nak PT3, tahun ni dah kena struggle la kan..

    ReplyDelete
  4. Bagus lah akak ni memang ambil berat terhadap perkembangan anak boleh jadi ibu contoh ni hehehehe... Remaja pada usia macam ni memang perlu perhatian lebih dari ibu bapa...

    ReplyDelete
  5. semoga dania jadi budak berjaya..hehee..jadi murid yang rajin..dah nak pt3 tu belajar rajin-rajin ye

    ReplyDelete
  6. Memang saban tahun sek anak pun ada buat. Masa ni lah kita nak tahu perkwmbangan pelajaran anak n aktiviti dia. Kita kalau dah jumpa cikgu macam2 le kita ngadu gan cikgu lak pasal anak..anak dgr je lh..hehehe
    Tapi mmg bagus adakan saban tahun..harap tak di berbentikan

    ReplyDelete
  7. bagus la sesi macam ni. baru la kita boleh tahu sejauh mana prestasi anak2.. harap2 semua sekolah buat macam ni dan parents dan guru dapat bagi kerjasama

    ReplyDelete
  8. Amboi semangatnya kak ezna tanda tgn report card pelajar yer. Jadi org nombor satu. Bestlah awal tanda, maka awal lah dpt balik rumah. Hihi. Best of luck for Dania !!

    ReplyDelete
  9. Wah tahun depan nak PT3 yea.. jenuh la mamanya berdebor-debor nak berusaha sehabis mungkin untuk beri semangat dan buat persiapan untuk menghadapi PT3

    ReplyDelete
  10. sekarang ni sekolah rajin buat sesi berjumpa ibu bapa untuk ibu bapa tahu prestasi anak tapi ramai juga ibu bapa yang buat tak tahu dan tak ambil tahu, semua serah pada cikgu..good luck Dania untuk tahun depan

    ReplyDelete
  11. Two of daughter looks like you and pretty too. So fast the will Form 3. May both of them have a flying color results in school.

    ReplyDelete
  12. Wah rindu zaman ambik report card dengan parent kat sekolah. Bila tengok sis dengan nak terus rasa rindu sangat .

    ReplyDelete
  13. Wahh awalnya amk report card.. Hehe.. Mmg perlu utk kita ketahui perkembangan anak2 dgn dkt kan.. Cikgu2 pon sng nk berbual ngn parents & tye apa2 jika ada masalah ank di sekolah..

    ReplyDelete
  14. Bagus sesi dialog macam nI. Dapt tahu perkembangan anak-anak dari sumber yang tepat, iaitu guru kelas. Lagi satu, two ways communication. Parent dan cikgu dapst berdiskusi demi kejayaan dan kebaikan anak-anak

    Pssst! Cikgu tu siap tanya ig akak ye? Hahaha, tambah lagi sorang follower baru.

    ReplyDelete
  15. seronok bila jumpa cikgu ni..kita blh tanya perkemabngana nak masa ke sekolah...lagi satu dapat membina silaturrahim anatara cikgu dan ibubapa juga kan

    ReplyDelete
  16. Bgus lah ada mcm ni..at least parents updated dengan perkembangan anak2 dekat sekolah kan..gud luck kakak

    ReplyDelete

Post a Comment

Translate

Popular Posts