Nuff

New Breed of Cryptocurrency

Baru-baru ini berpeluang mengikuti pelancaran matawang kripto yang baharu di Hotel Palace of the Golden Horses. Blog post ini akan ditulis juga di dalam Bahasa Inggeris sebab terms yang digunakan juga Bahasa Inggeris. 

Ace Global Holding Limited melancarkan matawang kripto yang baharu yang lebih memberi fokus kepada kestabilan dan keselamatan.

Sebelum tu you alls semua tahu ke idok Cryptocurrency atau Matawang kripto tu apa? Jangan confuse pulak dengan kryptonite ye?....Kryptonite tu hanya Superman je yang tahu 😉😉😉

Definisi dalam wikipedia : 
Matawang kripto ialah aset digital yang direka untuk berfungsi sebagai medium pertukaran menggunakan kriptografi untuk menjamin transaksi dan mengawal penciptaan unit tambahan mata wang. Matawang kripto ialah subset mata wang alternatif, atau khusus untuk mata wang digital. 

Bersama kerjasama dengan syarikat We Token, maka terhasillah matawang kripto yang terbaharu di pasaran iaitu Acecoin. Acecoin ini merupakan 'lite version' of Bitcoin dan Litecoin. Acecoin boleh digunakan untuk pembayaran matawang di AceXchange. 


Kalau nak tahu kan...AceXchange juga diaudit setiap suku tahun oleh auditor yang terdiri daripada :- 
Ini bermakna transaksi kita lebih telus. Akaun yang telah diaudit akan dipaparkan di dalam website untuk tatapan umum. 

Kelebihan Acecoin ni ialah :-



Bagi mereka yang berminat untuk mengetahui dengan lebih lanjut boleh refer link ni

Jangan risau kalau nak beli Acecoin akan ditunjukkan caranya satu persatu di User Manual

Acecoin juga ada melantik dutanya pada hari tersebut iaitu tak lain tak bukan si cantik manis yang mempunyai Degree in Film, Video and Media Studies dari Western Michigan University, USA...

Cik Puan Juliana Evans. Di sebelahnya ditemani oleh suaminya. 


Ace Global Holding Limited diterajui oleh Encik Nizal Mohammad selaku CEO.  Beliau dulu bekerja di Media Prima. 


Majlis menandatangani memorandum of understanding diantara Ace Global Holding Limited bersama wakil We Token.


Acecoin Wallet is a cryptocurrency wallet where you can send and receive Acecoin (ACEX) by quickly scanning a QR Code using your smartphone. Acecoin (ACEX) is a growing global blockchain with a focus on cybersecurity for digital payments. 

Haaa duit di dalam talian je you alls. Tak payah dah guna duit kertas tu. 

Nak tahu lebih lanjut?



Boleh juga download aplikasi Acecoin ni di 

Google Play ataupun App Store


Comments

  1. my fren byk tulis artikel psl cryptocurrency ni..ie spl laws and regulations..kat msia laws masih vague/samar2...last time bank negara tak recognize..not sure the latest position

    ReplyDelete
  2. Wahhh semakin advance ya sistem duit sekarang nie yer Kak Ezna. Pakai apps je untuk semua benda. Nak kena study lebih lagi pasal cryptocurrency nie baru boleh apply dlm kehidupan sehrian.

    ReplyDelete
  3. First time dengar matawang kripto ni. Kena banyak membaca pasal kripto bagi orang baru macam saya.

    ReplyDelete
  4. Secara jujur ana tak tahu pun tentang matawang kripto ni. Tapi bila sebut tentang acecoin bitcoin baru lah tau serba sedikit. Bila tengok kebanyakan big 4 yang audit rasa selamat dan telus. Tapi kena study lebih lanjut kalau nak tau lagi kan tentang matawang kripto ni.

    ReplyDelete
  5. Tak tahu langsung pun benda2 camni.. Kalau xde artikel camni mmg x tau la.. Bgus info camni.. Tq for sharing

    ReplyDelete
  6. Tak pernah dengar lagi pasal matawang kripto. Ini 1st time dengar. Kalau biycoin tu pernah lah. Tapi tak tahu macam mana caranya. Kena banyak ekprole lagi pasal benda-benda ni.

    ReplyDelete
  7. ape benda ni, kripto ? macam dalm kripton dalam superman pula rasanya...
    tapi macam seram lah, sekarang niat nak simpan duit emas je, haritu maybank ke ape yang simpan ikut nilai emas...
    banyak sangat dah benda macam ni nampaknya nak kena explore cuma takut tertipu je..
    zaman sekarang kan macam macam,, nak pula orang dok target pakcikpakcik umur 55 nak songlap duit epf

    ReplyDelete
  8. last 2 weeks, dlm kelas ada gak diskus pasal ni.
    but, tu la, tak tau how far recognition kripto thing ni.
    even bitcoin pun kan... sape yg nak involve, kena gali dan gali dan gali.
    as for aida, simple aje :) saving ke Tabung Haji, beli goldbar. itu aida faham :)

    ReplyDelete
  9. Saya kurang yakin dengan cryptocurrency ni dgn keselamatannya dan jugak maklumat peribadi ni.

    ReplyDelete
  10. Matawang Kripto ni dah lama kan cuma SA memang baca sekali lalu je la..thanks atas perkongsian..SA nak tau lebih lanjut info matawang kripto ni..cuma kawan- kawan cakap keselamatan kripto ni blom diyakini...so kena baca betul2 la bagi faham

    ReplyDelete
  11. First time heard about matawang kripto. Looks interesting and I shall try to get some to buy my things online.

    ReplyDelete
  12. WAH KRIPTO baru ni..makin berkembang dan user ada banyak option selain drp bitcoin. Cuma harapnya ianya betul betul ikhlas dan selalu dimaintain dengan baik

    ReplyDelete
  13. wah semakin maju teknologi sekarang kan. dulu bitcoin, now ada acecoin, future? mesti ada macam-macam lagi. semalam ada baca blockchain kat blog ruby, terus pening kepala Mak.

    ReplyDelete
  14. I sebenarnya masih samar2 dan blur mengenai ni. Dari segi kepentingan dan perundangan pun x jelas lagi. Tapi sesuatu yg baru bukan sng nak adapt

    ReplyDelete
  15. Masih tak nampak dan blur pasal mata wang kripto ni. Tapi pernah juga dengar beberapa kali orang sebut pasal mata wang kripto yang dikatakan mendatangkan hasil yang bagus

    ReplyDelete
  16. Sis memang tak tahu langsung pasal matawang ni...dunia makin maju, sampai sis ketinggalan jauh nampaknya

    ReplyDelete
  17. Wahhh! Matawang Kripto dan tujuan dia sangatlah menarik kerana untuk menjaga keselamatan. Masih tak faham lagi, tapi akan explore lebih lagi dengan matawang Kripto ini :D

    ReplyDelete
  18. No idea bout this crypto currency...maybe i a bit dummy bout all this bitcoin etc...

    ReplyDelete
  19. Cryptocurrency ni masih samar-samar dan masih tak dapat kata putus dari bank negara Malaysia utk benar kan penggunaannya. Ia adalah duit kita sendiri tp bukan berbentuk RM dan tak boleh tukar kepada RM fizikal iaitu duit kertas or syiling. Transaksi dr wallet Cryptocurrency milk kita tu hanya boleh digunakan di kedai atau restoran yang terpilih sahaja. Setakat ni hanya kedai terpilih di US dan Japan yang bleh guna matawang ni. Ibarat macam kaya di dunia lg satu. Hehehe. Takpe sekarang kita kumpul dulu bitcoin. Hehe

    ReplyDelete
  20. Teringin nak melabur dalam Cryptocurrency, but Kerajaan Malaysia + Bank Negara Malaysia pun macam tak support. Dengan kes kecurian dekat luar negara lagi. Makin takut pula kita

    ReplyDelete

Post a Comment

Translate

Popular Posts