Wednesday, April 20

Sonata musim 'bunga' di Korea

Baru-baru ni keluarga adik saya berpeluang melancong ke Korea Selatan. Korea sekarang sedang musim bunga (spring). Kalau nak travel ni budget yang lebih kita datang dari 

1. Tiket Kapal Terbang 
dan 
2. Hotel / tempat tinggal semasa kita melancong. 

Kalau nak travel tu selagi kita boleh save kita save kan. Ok...nak tau tak macamana caranya kita leh save untuk tempat tinggal kita selama kita melancong tu?. 

Pernah dengar tak hotelscombined ? Sesiapa yang suka melancong tu take note ye.....hotelscombined ni boleh membandingkan beribu-ribu lemon laman pelancongan!. Wahhhh menariknya. Boleh buat comparison diantara top top travel sites macam Booking.com, Expedia, Hotels.com dan lain-lain lagi. Boleh bandingkan harga hotel dalam dan luar negara ya....menarik kan? 

Bila tengok adik saya dapat travel ke Korea ni rasa jeles je. Nak pergi luar pun macam tak boleh tahun ni sebab anak saya nak exam. Takpe lah tengok je lah gambar cantik2 adik saya ni....photo yang cantik-cantik ni semua dari facebook adik ipar saya yer...


Di Kimchi Land boleh berpakaian tradisional orang Korea.  


Adik saya dan anak2 saudara di Nami Island. Cantiknya Nami Island musim bunga ni. 



Ni pun dekat Nami Island juga ni. Backdrop castle tu nampak cantik kan?. Kalau pergi kat Turki pun ada seakan akan kubu macam castle kat belakang tu di Muzium Topkapi. 


Nami Island juga ni. 


Everland Theme Park yang sangat cantik kerana dipenuhi dengan bunga yang berwarna warni. 


Macam dekat Eropah kan? Bukan bukan....ini di Korea 


Ni dekat Seoraksan National Park. Backdrop belakang tu seakan Yosemite National Park di United States of America. 

Nak tempah hotel?. hotelscombined kan je 

1 comment:

  1. rindu korea..bila ntah nk mengarang holiday korea 3thn lps hehe

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails