Wednesday, August 19

Skyrides Balloon Putrajaya

Actually memang selalu nampak balloon ni masa makan kat Umai Putrajaya. Tetiba pada 9 June 2015 kami berkesempatan pergi sini. Balloon ni tak la dilepaskan ke udara tapi dipegang oleh tali. 


Memang gayat pada mulanya tu sebab bila tiba kat atas tu agak berangin. Belon bergoyang sikit. Lama-lama dah biasa sikit baru berani ambik gambar. Mulanya tu keras je kat satu tempat. Hehehehe....


Tingginya dari tapak berwarna kuning kat bawah tu. 


Keadaan dalam belon ni. Masa ni nak cover gayat ni. Boleh la berjalan keliling belon ni untuk tengok permandangan sekeliling. 


Boleh nampak Palace of Justice dari ketinggian ni. Dania tu gayat jugak tu...


Cantiknya Putrajaya dari atas ni. 


Masjid besi pun nampak dari sini. Tajam macam pensel tu Monumen Alaf Baru. 


Masa ni dah nak turun dah belon ni. 



Kalau tak silap tiket untuk Skyrides ni RM30/dewasa, RM24/kanak-kanak. Tak banyak beza pun tiket kanak-kanak dan orang dewasa. 

1 comment:

  1. wah bestnya..Yanie tak berkesempatan nak naik belon..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails