Tuesday, July 15

Makanan halal di Airport Taipei Taoyuan, Taiwan

Kalau transit kat airport Taiwan, jangan risau ada restaurant makanan halal. Ni antara salah satu restaurant makanan halal yang kami cuba. Saya tanya kat information counter.


Kalau tak silap namanya ialah Dennis Diner.



Ada cap mohor Muslim Friendly Restaurant. 


Berkonsepkan terbuka. 


Order 1 kopi, 1 teh o ais dan mee kari. Mee kari ni kemain Dania kata sedap. Ada juga cendawan hitam di dalam mee kari ini. Teh O Ais memang tak sedap. Kopi pula sangat pekat. Taruh 3 sachet gula pun masih terasa pahitnya. Flight balik Malaysia pukul 9 pagi.


Memang diberi dengan sayur ni. Saya ratah gitu ajer. Ke nak kena masukkan dalam kari?....


Kalau kat Airport Taiwan ni, surau pun ada, makanan halal pun ada. Kalau kat Los Angeles Airport bukan muslim friendly. Tanya multi faith room pun tak faham. Makanan halal kat airport apatah lagi. Memang takde. 

2 comments:

  1. Yang bean tu u boleh dpt kat msia. Edamae namanya. A type of fresh soya bean. Tapi kan, makanan kat Taipei memang fail , auta bleaugh. Hanya jeruk dorg yg sedap.

    ReplyDelete
  2. tak jumpa lak kiosk ni masa pergi last week

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails