Friday, May 9

Makan Time - Halia : : Sime Darby Convention Center

Saya dan keluarga berkesempatan untuk Hi Tea di Halia. Saya beli kupon di My Deal. Seorang RM35. Kalau tak harga asal RM60++ untuk seorang. Ini adalah kunjungan saya dan keluarga yang pertama. 


Nama saya menanti di meja. 


Apa nak makan ni?. Deretan pemanis mulut ni. 


Yang ni pulak ada antaranya saya rasa iaitu kerabu mangga :-) 


Saya mulakan dengan sotong kangkung :-)



Dan....dim sum....warna hijau tu saya kurang gemar sebab dim sum lada hitam. 



Dania mulakan dengan karipap. 


Hubby makan nasi beriani dengan udang. Perghhhh tengok udang pun dah buat saya nak makan jugak udang gemuk-gemuk ni. 



Saya kemudian ambik kuey tiaw goreng dengan perut lembu dan 3 ekor udang.  



Dania nak makan dim sum dan pau pulak. 



Dania ikut ummi round kat sini. Sayang nak makan apa?



Sedap juga puding roti ni dimakan dengan sos. 



Dania makan aiskrim strawberry ditabur sprinkle. 



Mintak tolong staff ambik gambar family. Gaya pegang DSLR dah ada dah tuh. Hehehe. 



Bubur durian hubby ambik ni. Sekali bawak ke meja.....semerbak bau...



Nyumssss kerabu mangga makan begitu saja. 


Espresso ni 1/2 cawan ajer tapi even dah masukkan 1 paket gula. Pahit ya amattttt!!!


Deko halia melatari dinding Halia. 


Dekorasi dalam Halia. 


Tumpang ambik gambar kat luar ni. Ballroom near Halia. 



Cantiknya deko. Ni maybe wedding malam nanti. 


Tak sangka pulak malamnya my friend Jona pergi ke wedding ni. Bila tengok gambar yang beliau upload, eh macam ballroom yang kami tengok petang tadi ajer :-) 



 Ruang solat ada disediakan berdekatan dengan Halia jadinya agak convenient :-)
Jom berHalia!!!.

4 comments:

  1. pernah mkn kat sini 2 kali...


    harus repeat lagik ni....

    ReplyDelete
  2. food kt halia best..dessert..main menu pn sedap...redvelvet sdap tau..tk try aritu??lastyear kitorang pn bli deal rm 35 gk...ni nk gather2 lg...nk bli lg...hehe

    ReplyDelete
  3. Kak Ezna, bila bust review pasal tempat mkn mmg selalu bikin kecur liur!

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails