Wednesday, February 26

Sandwich oh Sandwich

Semenjak Dania bersekolah Kebangsaan sessi pagi ni, me dah berazam. Dari awal tahun lagi nak sediakan bekal untuk Dania bawak ke sekolah. Setiap hari bekalnya bertukar. Me kena bangun awal pagi nak sediakan sarapan dan bekal Dania. Dalam 5.40 am tu dah bangun, mandi dan masak. Ni antara all time favourite bekal Dania. Sandwich ni selalu me letak kat roti putih tu ajer. Kali ni dalam roti bujur ni dengan inti frozen turkey. 


Bahan-bahan yang me letak ni tomato, daun salad, bawang dan keju. Keju ni kekadang me guna slice cheese tu dan ni me guna mozarella yang dicairkan bersama turkey. Last sekali letak sos cili. Roti ni pun me panaskan sekejap sebab nak bagi lembut. 


Balik bila tengok bekal ni licin rasa bahagia sangat sebab sayur-sayur tu semua Dania makan... :-) Kekadang boleh share lagi dengan kawan-kawan. Tapi me pesan biar Dania makan paling banyak berbanding rakan-rakannya....hehe...

5 comments:

  1. bgs dania still bw bekal lg...tisya kita bg die bekal nugget & mini sosej...lain2 die tk mkn...kalo meehoon or mee goreng slalunye MIL yg goreng:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagi yang dier nak makan je lah....if not...sayang je bekal tu kan....

      Delete
  2. salam kak.. dania biasanya breakfast apa b4 g sekolah yea..

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam sue,

      Dania akak bagi sekotak air susu Dutch Lady ke Milo ke then makan dengan roti dengan mentega/gula, roti krim, koko krunch atau sandwich. Yang simple je. Cuma bekal tu kena siapkan awal...

      Delete
  3. memang puas ati bila anak2 bwk bekal :)
    i pg2 kalut tak sempat nak sediakan apa2 pun...my kids still nak bwk bekal..so bwk coco crunch/roti/kek/bsikut ajer lah :)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails