Friday, May 31

Makan Time : Lazeezah, Shah Alam

Sempena birthday my sis Eja bulan Mei ni, dia belanja kakak dan adiknya kat Lazeezah ni. Restoran Makanan Arab. Ni lah deko dalam restoran ni.  


Ni set yang diorder ni. Dalam dulang ni ada nasi arab dengan lauk ayam dan kambing. Hmmmm not bad ok rasa nasi arab ni. My sis order 1 dulang untuk setiap keluarga. Tak silap me harganya ialah RM33 untuk satu dulang ni. 


Dalam set tu juga ada roti ni. 


Ni me tak tau apa namanya tapi tak boleh masuk sangat tekak me. 


Bersantai di luar sambil menghirup udara malam. Budak2 excited nak tengok ikan dalam kolam. Lanskap ni mengingatkan me dengan Brisbane. Kat tengah ada taman, di tepi taman dikelilingi kedai2 makan. 


Dari kiri - kanan
Sofiah, Dania, Adlina, Musyafee, Zharfan dan Zharif


Tiga lelaki. 


Tiga perempuan. 


Ni lah gelagat anak2 saudara me :-)





Ada juga tempat untuk makan bersila dalam khemah berwarna merah terang. Anak2 saudara me buat macam rumah sendiri dalam khemah ni. Sabar je lah...


Aktiviti wajib bergambar beramai-ramai sebelum balik. Kiri sekali pengasuh yang menjaga arwah mama me dulu. Sekarang   dengan adik me pulak. Yang Zharfan dok la melekat ngan pengasuh adik me ni....



****thanks untuk kedua adik me, sorang bagi bracelet Pandora, sorang lagi bagi charm Pandora. :-) untuk hadiah harijadi me :-) Harijadi me jatuh 3 hari lagi awal dari adik me Eja ye...

4 comments:

  1. beshnya dpt gather2 dgn family :) mesti cun ur pandora tu ;)

    ReplyDelete
  2. hari tu me nak makan kat sini sekali tutup pulak.me suka makan nasi arab ni. anyway happy belated bday :) semoga bahagia sampai syurga :)

    ReplyDelete
  3. salam kenal =)
    sy kawan baru yg ke 1310..hehe
    Sy adalah penggemar nasik arab..tapi selalu makan kat saba,cyberjaya je..

    ReplyDelete
  4. i dekat Shah Alam area ni tak berapa pandai :)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails