Friday, April 5

Makan Time - Restoran Cili Merah Seksyen 9 Shah Alam

Selalunya weekend kalau nak breakfast dan teringin nak makan kat Cili Merah, pergilah kami ke Seksyen 9 Shah Alam. Kira tak dekat la dari rumah me ni. Baru2 ni pergi breakfast kat sini.

Pilihan hubby me nasi dagang  dan lauk ikan tongkol.


Dania suka kuih orang lama iaitu kuih lapis :-) Dania ni me ajar kalau pagi nak minum kena air panas...hehehe


Lempeng pisang set ni my friend Jona suggest kalau datang Cili Merah order lempeng pisang ni. Memang sedap sebab kita ada option nak makan dengan apa. Sambal tumis ikan bilis, kelapa dan gula perang. Kalau ambik set, datang sekali dengan teh o atau teh tarik. Kali ni me order dengan teh tarik. Set ni harga RM5.


Yang best pasal Cili Merah ni seleksi kuih kemain banyak. Selain daripada itu, bihun goreng, kuay tiaw dan goreng2 semua banyak. Nasi dagang + nasi kerabu pon ada tapi sabtu dan ahad ajer. Bubur nasi pun ada. Tu yang kami suka sangat makan kat sini....:-)

3 comments:

  1. Sedap ke kat sini? Dekat je dengan ruma tp tak pernah makan hehe :)

    ReplyDelete
  2. lama tk mkn kuih lapis mcm dania mkn tu

    **yg bold merah tu kita teka yg akan mennag..hehehe

    ReplyDelete
  3. Kedai ni best ooh...Pernah makan byk kali! Harga mahal skit,but berbaloi gile...πŸ‘Saya suggest klau datang ke sini,makan gulai ikanπŸ˜πŸ™ˆπŸ˜­πŸ‘

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails