Thursday, March 7

Makan Time - Al Amin Food Corner Tmn Greenwood

Keluar ajer JJCM terus mencari restoran ni berpandukan GPS. Mula2 sesat ke Taman Batu kat Batu Caves. Rupanya kat Jalan 6, Taman Batu Greenwood yang kat Batu Caves. Restoran yang biasa sahaja kalau tengok dari luar. Sekali datang restoran ni baru perasan yang kami pernah datang area ni masa kawan me kahwin. In fact park kereta pun dekat ajer ngan restoran ni.


Menu restoran ni.



Sebelum itu cuba makan Ruz Raban dulu. Sedap juga rasanya.


Mungkin sebab baru keluar JJCM, order kami tiba setelah 50 minit menunggu which is lamanya....ni order me. Nasi bubur. Rasanya so so ajer...sup juga diberikan bersama nasi bubur ini.


Nasi Mandy kambing berempah yang hubby kata kambingnya sedap. Me mintak sikit daging kambing ni kat hubby. Sedap....cuma me rasa nasinya agak sikit. Daging kambingnya agak mewah.


Nasi ayam salai ni pon tak menghampakan. Berbaloi tunggu lama kalau hidangannya sedap.


Nasi ayam ni nasinya me rasa beras siam wangi sebab ala ala pulut. Sedap. Selalu nasi ayam rasa beras biasa je kan.


Tapinya servis kat sini bagi me sangat lambat. Me nampak ada 2-3 meja yang tak dapat air sampai ke sudah. Ada yang dapat air bila dah habis makan. Kami pulak, hubby mintak air limau suam, dapat air limau ais. Me and Dania mintak air sirap bandung, kami dapat air suam 2 gelas. Kali kedua pun silap air. Kali ketiga baru dapat air sirap bandung 2 gelas. Err...kalau servis tak dijaga lama lama orang dah tak repeat datang dah....

Kami masa tu dok luar. Pintu orang keluar masuk tu agak mengganggu konsentrasi sungguh. Bunyi pintu tu agak kuat. Kalau la pihak Restoran Al Amin boleh menggantikan pintu yang lebih mesra di halwa telinga lagi baik....

10 comments:

  1. baru msk jjcm terus terjah sure lmbt servisnye..tp kita mmg suka mkn sini sedap and murah kalo compare ngan saba, ar rawsham hadrawmawt...tp kalo dh tersilap byk kali tu leceh gk..agaknye neves sbb baru kuar jjcm..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang murah banyak harganya.....sedap masakan kat sini.

      Delete
  2. me memang tak tahan bab2 lama menunggu tu

    ReplyDelete
  3. me klu nak makan kena tunggu lama...rsnya tu first and last me singgah ehhehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena fikir 2-3 kali nak gi sini....Mama Tisya suka makan kat sini :-)

      Delete
  4. wow.. nampak sedap tu.. boleh la nk pegi lepas ni.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom pekena hidangan kat sini. Moga servis mereka dah ok :-)

      Delete

Related Posts with Thumbnails