Tuesday, March 19

Luahan perasaan ;-)

Alhamdulilah, semalam me menang something dari radio. Tak boleh announce yet sebab tak keluar on air. ;-) Alhamdulilah just a little winning. Once on air will update my blog ya ;-). And semalam juga, waktu malam, ada lori menghantar pokok2. Alhamdulilah rezeki juga.Kali ni untuk program makeover yang bakal disiarkan bulan puasa nanti. Kalau green light baru me publish photo2 tu :-)

Bersyukur me, di saat hubby tengah bercuti sakit ni. Ada rezeki yang membuatkan me tersenyum. Hubby nak jalan kena guna 2 tongkat. Kaki kanan memang tak boleh jejak lantai so me kena pastikan persekitaran takde halangan dan tak licin atau air bertakung. Is not easy ye sebab once anggota patah kena jaga betul2. Dan pulak of course la hubby mengharapkan me untuk segala urusan. Me sangat bersyukur juga sebab urusan mandi, semua hubby boleh buat sendiri tapi payah jugak la me tengok. Sekurang-kurangnya me boleh settlekan urusan lain. Nak naik tangga pon susah, Nak turun tangga a bit easy tapi kena hati-hati takut terjatuh. Ya allah permudahkan urusanku.So, tongkat la yang teman hubby sekarang ni.

Me pun dalam proses belajar jugak nak jaga orang patah ni.....doakan me yer....Dania pun sangat helpful dalam menjaga keperluan ayah dier :-) Thanks Dania.....itu pun dah buat me bersyukur. Dania sekarang kat school sibuk nak practise lumba lari. Oh ya Dania masuk acara lumba lari dalam sukan sekolah ;-) Teruja sungguh anak ummi ni ye...

15 comments:

  1. In shaa Allah akak boleh hadapinya...

    ReplyDelete
  2. mmg kena jg btul2..nk2 kalo naik tgga..kalo ada bilik tingkt bwh better die dk bwh...smoga hubby ezna cpt baik

    ReplyDelete
  3. aii kak..jemputla datang esok..tengok Dania...ermm on my experience jg org patah (my bro) kena jaga pemakanan juga kak...takut masuk angin kaki yg patah tu..bngkak...and kn wat fisio or simple exercise..kalau org kampung kami pg urut..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fatahiyyah, in syaa allah ;-) nak jenguk jap pastu ambik gambar then masuk blog. Hehehe ;-)

      Delete
  4. takpe kak...anggap kejadian ni akan buat akak dgn hubby lebih romantik lagi... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye betul ;-) chewahhh...ada hikmah yg akak tak tahu ;-)

      Delete
  5. moga segalanya dipermudahkan..amiin congrats menang make over tu!

    ReplyDelete
  6. insyaAllah semoga segalanya dipermudahkan .. lagi banyak pahala akan u dapat ni.. tapi betul jage orang patah, hatta jaga orang sakit memerlukan kesabaran yang tinggi..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails