Tuesday, February 19

Gold Coast to Brisbane 11 Feb 2013

Breakfast dulu nasi goreng cina :-) dengan Teh O Panas yek. Today kami nak gi cruise kat Nerang river. Sebenarnya Nerang River ni belakang hotel kami je. Jeti yang nak naik cruise ni pun namanya Tiki jetty. 

   
Rehat jap kat hotel lobby. 

  
Anak dan ayah duduk kat tepi Nerang River. 


Banyak betul park kat Gold Coast ni. Ni salah satu daripadanya.


Cantik sungguh permandangan tepi Nerang River nih.


Hotel kami yang memang dekat dengan Nerang River.


Sementara nak tunggu Coffee and Cake Morning Cruise, nak singgah Coles dulu. Not so far dari our hotel. Coles ni dekat sangat dengan Mantra Residence. Kami jalan kaki ajer....


Kami beli roti kat sini.



Bila dah on board cruise ni nampak pulak sampan untuk couple. Wahhhh romantiknya....



Coffee and tea je kami minum



Cake ni walau geram nak ambik tapi tak ambik pun sebab ragu-ragu bahan nak buat cake ni.



3 of us dalam cruise.



Kat dek atas pulak.



Dari kejauhan, Hotel 7 star Versace Palazzo. Satu malam AUD 3,000.


Me and Dania pulak pose.



Cruise yang kami naik tadi ni lar...info Wyndham Cruise kat sini



Balik hotel dan siap tapau telur goreng mata kerbau dengan serunding ayam. Biskut beserta Maggi Cup.



Kami nak ke Brisbane yang mengambil masa 45 minit dari Gold Coast. Ni ler bandar Brisbane. Kami tak tau pun nanti kami akan ke sini lagi....sebab apa?....tunggu nanti me update drama masa kami nak balik Malaysia yek...



Jumpa Restaurant Little Malaysia kat West End, Brisbane. Senang just type kat GPS ajer...



Pekena teh tarik (AUD 3.50 segelas) dan sepinggan roti canai 4 keping (AUD 4.80) Restoran ni ada Halal Cert dari Kerajaan Aussie. Jumpa student Malaysia yang buat part time kat kedai chocolate area Southbank Brisbane.Dia yang jemput gi kedai chocolate yang dia buat part time area Southbank.


Ada Nandos lagi kat West End Brisbane ni. Sebelah Little Malaysia je pun.



So kami check it out area Southbank ni. Ada tempat mandi berpasir ala tepi pantai kat sini.


Playground ni Dania main sekejap.



Berlatarbelakang river di Brisbane.



Ada disediakan kerusi macam ni kat sini. Santai sungguh me rasa kat Southbank ni. Berdekatan kat sini ada Griffith University dengan deretan kedai-kedai makan.


Playground yang mempunyai swing yang unik.



Islamic Center di area West End. Dekat ajer ngan Little Malaysia.



On the way back to Gold Coast, singgah Ikea Logan pulak. :-)


Warna warni area children nih. Me intak izin nak ambik gambar kat sini....


Ikea Logan ni tutup pukul 7 pm yek.



Penat sungguh berjalan hari ni. Tidur pun awal. Kol 8-9 pm dah zzzz......:-)

5 comments:

  1. canteknya ezzz.....roti canai die letak dlm pinggan cam tu nampak menarik :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. roti canai Brisbane rupanya gitu gamaknya...janji dapat makan roti canai. To be honest, kari ayam Little Malaysia ni sedap!!!....hehehe.....:-)

      Delete
  2. swing yg unik tu ada kat tmn kat belakang umah me masa kat Notts :) semua pics cun!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. u dah pernah tengok ye suzz. Ni first time swing roper cam spaceship giteww :-)

      Delete
  3. haaaaaa.. seronoknya jenjalaaaannn. brisbane lak tu. akak yang dalam team slurpie eh? :)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails