Saturday, December 8

Makan Time - Serai Paradigm Mall

Me pernah tengok Mama Tisya dok post gambar makan makan kat fb. Me terliur tawww...nak nak semuanya yang sedap2 belaka. Akhirnya kebetulan pergi Paradigm Mall dan teringin nak makan Pavlova....nahhh terus ke sini. Itupun tanya pak guard. Terletak kat tingkat atas Uncle K.


Susunan meja dan kerusi yang teratur dan kemas sangat


Kaktus disusun di tepi tingkap 


Me pilih tempat duduk tepi tingkap. Menghadap ke kawasan berbumbung tinggi yang banyak tempat makan.


Fuhhhh dekorasi kat sini memang cantik. You alls rasa?. Sedap mata memandang.


Part yang paling best, minum petang me dan girlfriend cilik me ialah Pavlova. Sedap juga Pavlova di sini. Katanya salah satu dessert disyorkan di sini.


Jap jap bagi laluan kat me dan Dania nak pose gambar berdua.


Belon-belon diletakkan di dalam pasu pokok kecik.


Kalau nak lebih privacy, ada bilik disediakan di sini. Boleh la kalau nak buat small gathering kat sini.


Me cuma makan Pavlova dan order air je kat sini. Niat di hati nak makan heavy sikit. Laksa....entry sebelum ini. Yang me terjah masa hujan lebat tu.



Kalau you alls nak tau, Serai di Paradigm Mall ni baru je dibuka. Ownernya muslim :-) Alhamdulilah jadinya memang tak ragu2 la nak makan kat sini. Ini anak owner namanya Qistina. Manis sangat!!!. Cik Qistina la bawak me tengok2 kat sini. So sebelum balik, say cheese Cik Qistina dan Dania :-) 


Environment kat sini best sangat. Serai bermula dengan kiosk Satay Bar. Cawangan sebelum ni terletak di Empire Shopping Gallery.

12 comments:

  1. anak tokey cun tu :) anyway, dulu masa i duduk dekat taman danau desa ada kedai nama serai.. pun sedappp jugak.. tak tau la owner yang sama ke tak

    ReplyDelete
    Replies
    1. i pun tak sure mira. mungkin sama atau mungkin tak sama. Yes cute kan dier? :-)

      Delete
  2. Replies
    1. Parking tak susah. Walaupun cuti sekolah, parking sangat banyak yg kosong :-) Dalam Paradigm Mall ye...:-)

      Delete
  3. me lom pernah sampai kat paradigm mall ni..

    ReplyDelete
  4. sbb die baru bukak tu byk belon..ari yg kitorang p lg byk belon..kitorang dk meja ujung yg dkt bilik khas tu tp time tu bilik tu penuh ngan belon..hehehe...serai kt paradigm ni tersorok skit kalo cr ikut map kt mall tu mmg tk jmpa mmg kena tnye kt kaunter pertanyaan..hehehe..pavlova sedap tp kita suka lg kt ben's punye pavlova

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah. qistina kata derang nak buat signboard kat luar tu so orang tau nak gi restoran dier :-) qistina soh me try range dessert merinque yang lain pulak next time dtg. :-)

      Delete
  5. Suka mkn kat serai. Sbb suma mknan sedap n selesa. Sll mkn kat empire gallery :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh selalu dating2 ngan hubby kat situ la ek?...:-) Memang selesa...

      Delete

Related Posts with Thumbnails