Tuesday, October 23

Hidup ini bagaikan roda

Hidup ini bagaikan roda kan. Adakalanya baik, adakalanya suram. Baru2 ni dikhabarkan berita yang seorang makcik me disahkan kanser advance stage. Ya allah, kalau perkataan kanser yang diberitahu rasa takut kan.

Makcik me ni memang rajin melawat my mama kat hospital masa my mama admitted dulu. My mama pun sempat jumpa makcik me sebelum mama meninggal. Kira makcik ni kakak mama me. Mama sempat beri duit raya buat kakak2 mama sebelum meninggal. 

Dulu anak2 makcik me memberikan kata2 perangsang kepada me and adik2 kerana selepas papa sakit dan meninggal, mama pulak sakit dan meninggal. 2 daripada anak2 makcik me menolong juga memandikan mama kat Hospital Putrajaya.

Sekarang makcik me dikhabarkan bleeding dan dimasukkan ke Hospital Putrajaya. Me tak dapat nak melawat lagi since Dania exam jadinya balik awal dari kebiasaan. Dania balik pukul 2pm. Waktu melawat Hospital Putrajaya 12.30pm. Even kalau balik sekalipun, me tak dapat nak pergi melawat since budak2 bawah 12 tahun tidak dibenarkan naik melawat. So kalau i pergi berdua, siapa pulak nak jaga Dania. Feel bad sangat tak dapat melawat. :-( 

Moga makcik me ni dipermudahkan dalam segala hal.....   

3 comments:

  1. ya Allah, lately mira banyak dengar orang sakit.. semoga segalanya dipermudahkan..

    ReplyDelete
  2. Sabar byk2 kak...
    Moga family makcik n makcik jugak tabah hadapi dugaan Allah...

    ReplyDelete
  3. Bersabar akak. Semoga mak cik tabah hadapi ujian dan dipermudahkan urusannya.

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails