Tuesday, July 31

Jumpa ini masa solat terawih


Bukan i yang jumpa tapi my fb friend yang jumpa signage ni kat Masjid di KL. Tak sure masjid kat mana. Good Idea juga since kekadang mereka yang buat sunat 20 rakaat tu dok block belakang kereta mereka yang buat 8 rakaat. Memang tak bertanggungjawab la kan. 

Me memang bawak Dania bersolat kat surau near our house. Pergi naik kereta. Hubby jalan kaki ajer sebab i tak nak ler jalan kaki pakai telekung tu. Even dekat je pun surau rumah kami tu. Hubby jadi AJK masjid dan terlibat pulak dengan tadarus so, balik lewat sikitlah. Me and Dania pun selalunya dah tidur. Hehehe....

So you alls solat kat mana kalau solat terawih?. Dulu masa Dania 7 tahun, i solat kat rumah ajer. Ni Dania dah 8 tahun nak bagi exposure solat terawih di surau.

So far setakat fasa kedua bulan ramadhan ni, Dania berpuasa penuh. Alhamdulilah.

12 comments:

  1. i terawih kat umah ajer..ada one nite pegi masjid..tapi sbb ada tahlil sblm terawih so end up pukul 10 mlm i dh balik sbb anak2 dh tido

    ReplyDelete
  2. first time tgk camni..baguih2

    ReplyDelete
  3. bagusnya...

    Salam. Jemput singgah my blog, visit Korea 2012.

    ReplyDelete
  4. wah bagus la buat mcm ni kan
    saya ni mujor surau depan umah
    tp umah mgm selalu kena block dengan orang yang nak ke surau

    ReplyDelete
  5. @Mama Zharfan kalau ada anak2 kecik kesian plak kan...

    ReplyDelete
  6. @khairul idea gak tu utk surau2 lain. hehe

    ReplyDelete
  7. @Nana alehaiii kalau kena block adehhh....gerammmmm sebenarnya...

    ReplyDelete
  8. masjid kt tmn melawati pun ada..sbb xnk bg blocking kerrta org lainkan..

    ReplyDelete
  9. tarawih kat surau jer..me too..pergi sama2 naik kereta...balik nanti ayu bawak budak2 balik sebab hubby balik lambat sikit..meeting lah, makan moreh lah..ayyunie pulak dah zzzz masa org start solat tarawaih, jenuh gak nak dukung dari surau ke tempat kereta...tapi boleh buat tarawih kat rumah...kurang fokus dibuatnya..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails