Monday, September 19

Raya lagi Part 1


Di rumah Pak Kamal

Kalau datang rumah kakak kepada arwah papa ni mesti ada je makan, makan and makan. Air tangan mamamah sangat sedap

 Hubby tolong anak sedara naik basikal...lepas tu Zharif ni nangis2 nak naik basikal je....papa Zharif pun surrender sebab sakit pinggang...

Adlina dan Sofiah syok naik buai rumah Nenek Mah

 Si geboo Adam

Ahli mesyuarat tingkap 

Presenting mamamah

Mereka semua dua pupu. Snap di rumah kakak my mum. Ni rumah nenek kepada mangsa tanah runtuh di Ulu Langat tu...

Di rumah kakak my mum yang lagi satu 

Kisah hari raya actually tak habis lagi. Masa hari raya pertama tu dah rehat kat Seri Malaysia, terus berkonvoi ke Rapat Setia. Rumah wajib setiap tahun ke sini. Ni rumah kakak my arwah papa. Selepas makan2 dari pukul 4pm stay kat rumah mamamah sehingga lepas maghrib, bertolak ke rumah kakak my mum pulak kat Kg Kepayang. Sesi makan yang tak habis habis lagi. Kali ni dijamu dengan laksa favourite i selain sesi beramah mesra. I sempat tanya Kak Suzana my cousin sebab anak dia ke Ulu Langat. Rupanya anak dia tu ke Ulu Langat setiap hujung minggu untuk mengikuti aktiviti di sana. Kebetulan masa hari kejadian, anaknya yang menjadi mangsa memang mengikuti aktiviti di sana. Tenang nampaknya Kak Nina. Kak Nina kata dah melawat pusara anaknya hari sebelumnya. Selepas itu kami semua beramai ramai ke rumah kakak mama di Kg Kepayang yang tak jauh dari rumah kakak mama yang sebelumnya. Kali ni dijamu dengan ketupat orang utara, rendang selain kuih muih. Setelah seharian berjalan kami semua balik ke hotel penginapan dan terus flat tak terkata. Penat ohhhh......tapi puas sebab dapat mengeratkan silaturrahim sesama insan.

2 comments:

  1. ezz.. i dont get the story of your Kak Nina.. is it her son one of the victim kat rumah anak yatim dekat ulu langat...

    alfatihah..

    ReplyDelete
  2. @Em's Family ye mira...salah seorang mangsa tragedi tanah runtuh itu ialah anak kepada sepupu i....

    salah seorang mangsa yang meninggal....

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails