Tuesday, September 6

Berhati hati dengan email yang minta kita update a/c bank


Banyak i dapat email suruh update a/c i di email padahal i takde pun akaun kat bank2 tersebut. Hati2 you alls supaya tak tertipu. Kalau dah terkena, kejap je akaun kita lesap duitnya.......suruh update akaun Yahoo pun ada. Kalau la kita update di email dah tentu mereka dapat mengetahui data2 kita.....pandai depa ni. Email ni dari bankislam.com.my lagi addressnya......pengirim ni pun bukannya dari Bank Islam pun. Tah sindiket mana la nih....

Hati2 you alls. Berhati2.....

3 comments:

  1. memang selalu dapat email2 mcm ni
    tp saya selalu delete je

    ReplyDelete
  2. memang pun, bahaya sindiket ni, bukan sorang dua orang dah terkena.. dia hantar in bulks.. dalam b anyak2 tu at least sure ade sorang dua tersangkut..

    ReplyDelete
  3. me ari2 dpt email gini, me terus click masuk spam folder heheh

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails