Monday, June 13

Makan Time - Ikan Bakar Parameswara di Umbai

Ikan bakar

Kerang bakar

Pencicah. i cicah udang, kerang dan ikan dengan pencicah ni

Udang goreng

Buahan campuran RM4 sepinggan

My Dania dengan tudung baru Fareeda Kids pilihan Dania. Kemain lagi nak beli tudung yang dia pilih jer...

Dekat sangat tepi pantai

Tempat makan kat sini

Permandangan sekitar ikan bakar

Makan dalam bot pun boleh

Geram tengok sotong2 nih

Ikan fresh ni...ikan...err err???

Udang

Tempat makan kami. Ikan Bakar Parameswara



Malam yang pertama tu kengkonon nak pekena ikan bakar ler. Malam tu kebetulan malam minggu. Makkk aiii....jalan jam sepanjang ke ikan bakar tu. We alls pergi selepas Maghrib. Nampaknya kena tangguh malam selepasnya. We all bertolak pukul 5.30pm. Namanya pun musafir, gunakan sebaiknyalah solat jama' tu. Jangan jama' tak yah sudahlah. Masa we alls tiba tu, dah ramai yang berada kat kawasan tu. Nak masuk kena bayar parking RM1. Kalau nak pergi makam apa tah kena RM5. Makam tu terletak di pulau dan kena naik speed boat ke sana yang berharga RM100. Ambik ko...nak pergi lawat makam waktu malam pun boleh. Sape berani dak?.


My hubby sibuk beratur nak order makanan. Bagi i tak syiok sebab takde Mr ketam lar...i memang teringin nak makan ketam fresh fresh tu. Takde ketam, hubby i order ikan jaket, udang dan kerang untuk makan bertiga. Ummi Dania sibuk snap sana snap sini gambar kat tepi muara ni. Sunset masa tu terlupa nak ambik gambar sebab tengah makan. Hehehehe...Sampai terlupa tu..


Lupa nak cerita, sepanjang ikan bakar ni banyak je gerai2 makan ikan bakar tapi Parameswara ni yang paling famous sebab terletak betul2 tepi pantai. Ramai orang kat sini. Boleh je makan kat kedai lain kan. Up to you alls tapi permandangan kat Parameswara yang paling besh. Selain pada tu ada jer gerai2 jual anak2 patung la, memacam lar.....haaa get ready le mak pak sedia duit jer....he he he.



****tercapai impian nak sampai sini...hehehe

3 comments:

  1. whahahha...makan² mkn kat melako tak bagi tau den...
    kalau tak den bole bawa tempat yg ado kotam bosa²..hahhaha

    ReplyDelete
  2. me tak pernah sampai sini :P
    jrg2 mkn tempat2 yg me tak biasa--kira kurang adventure heeh :P

    ReplyDelete
  3. umbai
    best
    huhuhu
    best nyee seafoodddddd tu kak

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails