Wednesday, June 22

Kreatifkan masakan orang Indonesia?

Close up gulai ni

Gulai kikir

Keropok kulit lembu

I kalau makan kat Restoran Sari Ratu, i tak lepaskan peluang makan keropok kulit lembu dan hubby akan order Gulai kikir (gulai urat). Kulit lembu pun boleh jadi keropok. Sedap sebab krup krap krup krap. Ada berani try???. Gulai kikir pulak lembut je. Bayangkan urat pun boleh dijadikan masakan yang menarik. Boleh katakan satu anggota badan lembu boleh dijadikan masakan yang menarik kalau kena gayanya. Terima kasih la pada orang Indonesia.


Err ada ke orang Malaysia pandai buat keropok kulit lembu ???

7 comments:

  1. ish mcm tak sanggup plak nak mkn keropok tu..

    ReplyDelete
  2. errrr..cam dalam rancangan fear faktor jer...huhu me tak tertelan kot..

    ReplyDelete
  3. uniknye..orang indon kan ramai yg susah tu yg dia guna sepenunya apa yg ada kt lembu tu utk dimasak
    sama mcm maid jiran saya org kemboja..dari satu ekor lembu tu seme dia guna ada je resepi2 pelik2 dari kemboja yg dia buat

    ReplyDelete
  4. bunyinya agak tak mesra halwa telinga.. ape rasenya ye? :)

    ReplyDelete
  5. sedap ke keropok tu? manis eh rasa dia?

    ReplyDelete
  6. MEMANG KREATIF...
    dulu pernah ader org bagi ole2 dari indonesia kat ayu keropok belut...huhu...bila teringat belut jer terus tak nak makan...last2 bagi kat org jer...hehe...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails