Tuesday, June 21

Father's Day di mana?

Taman herba pun ada tapi kami tak masuk pun....

Ayah dan anak on Father's Day makan ice cream perisa chocolate + corn...yummy...

Train pusing keliling Tasik Perdana sehingga Taman Burung

Playground kat sini yang boleh tahan besar jugak

Ayah jangan tolak kuat kuat sangat tau. Nanti Dania jatuh...

Yah yah......

Deretan gerai tudung dan shawl

Shawl yang dibeli...

Jus epal untuk ummi, jus tembikai untuk Dania dan jus lobak merah untuk ayah. Healthy eh???

Carpet sale sana sini

We all celebrate father's day dengan aktiviti shopping dan lepak2 di Taman Tasik Perdana sambil sight seeing naik train. Aktiviti dimulakan dengan lunch dari Sari Ratu Puchong Jaya then terus ke KL.

We alls ke kedai carpet (Ali Carpet) yang tengah ada sale. Dapat 1 carpet Turki dengan harga menawan. Hehehehe. Dah bagi murah, i mintak murah lagi. Puas hati lah. Sambil hubby escort mamat hantar carpet ke kereta, i dan dania melencong cuci mata tengok shawl yang cantik2. Terus ko...ambik 6 helai shawl terus. I dapat 4 helai, mama i sehelai dan Dania sehelai.


Lepas tu, aktiviti isi perut. Minum dulu. Dania dah mengomel kata haus. Lepas tu diteruskan dengan shopping lagi. Ayah ke Campbell nak cari boots kerja while ummi and dania cuci2 mata tengok shawl.
Lepas tu pergi masjid polis bukit aman solat dan terus ke Taman Tasik Perdana. Dania main2 permainan kat situ yang besar. Nampak train, we all berlari lari anak beranak naik train. Harga sangatlah murah iaitu 50 sen untuk dewasa dan 20 sen untuk kanak2. Lepas sight seeing naik train, we alls singgah beli ie cream dulu. Dania makan ice cream cone. Me and hubby makan ice cream roti. Lepas makan ice cream, Dania sambung main2 sebelum singgah Pasar Malam TTDI beli makanan untuk dinner. On the way back, singgah kedai perabot depan Apartment i dulu kat Bandar Puchong Jaya nak check it out things nak beli sebelum bertolak balik.

5 comments:

  1. bestnya buat aktiviti camnie..
    kalo kami nak buat, kena tunggu dania besar jugaklah.. huhu.

    ReplyDelete
  2. sonoknya shopping sakan..lagio dapat beli karpet, ai pun nak carik satu utk living room :)

    ReplyDelete
  3. fathers day penuh dgn aktiviti yg family kan..sronok cam nie..

    ReplyDelete
  4. bestnyer...we all x kemana2 coz mr baba ada shoot bertunang....and family photoshoot

    ReplyDelete
  5. wohoo sakan shopping shawl tu ngeh ngeh ngeh

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails