Thursday, May 19

Birthday celebration with my family - 17 Mei 2011

Family kami di depan D' Arab Cafe

Deco Arab

Tempat makan aircond yang selesa

Nasi Beriani Ayam Panggang RM13

Shawarma Chicken RM7

Teh Arab RM2.50

Ruang masak terbuka

Tempat duduk di dalam restoran dengan hiasan lampu ala Arab

Menu D' Arab Cafe


Sempena cuti Hari Wesak yang kebetulan jatuh pada harijadi i, kami anak beranak makan kat Restoran D' Arab Cafe yang merupakan restoran my friend punyer uncle. Dirasmikan oleh Tun Ahmad Sarji Abdul Hamid (orang kuat PNB tu....) dan pernah mendapat liputan Wanita Hari Ini, TV3. Antara tetamunya adalah Habsah Hassan (my ex classmate punyer mum...huhuhu kawan i anak Habsah Hassan) dan Rubiah Suparman.

Ni kali kedua i datang sini. Kali pertama bersama kawan i yang juga anak sedara tokey restoran ni. Gathering kawan2 sekolah menengah. Kali ni dengan hubby dan Dania. I order Shawarma Chicken iaitu roti pita yang dalamnya diisi dengan ayam, sayur2, sos thousand island. Hubby order Nasi Beriani dengan ayam panggang. Air pula kami order teh arab. Apa yang sangat uniknya ialah teh tu di dalamnya dicampur sekali 2 biji buah pelaga, 2 biji bunga cengkih dan daun pudina. Rasa teh yang sangat berlainan sekali. Ada rasa lemak2 dan aroma dari daun pudina yang menyegarkan macam bau colgate..... Sesuatu yang sangat unik. Kalau you alls nak rasa, jom ke sini tak pon try je buat kat rumah...

D' Arab Cafe terletak di Kelana Mall, Kelana Jaya. Berdekatan dengan Giant besar Kelana Jaya.




****sambutan birthday i yang disambut sederhana. ehem ehem.....hadiah i dari Mr Hubby tu delay tapi tunggu nanti i buat posting....


Jom D' Arab Cafe !!!!

4 comments:

  1. uihhhh..kene lak tgh2 lapo camni..kasi bedal le..hikhik

    ReplyDelete
  2. Waaaa .. nampak mengancam je "Mandy Rice" tu. Kelana Jaya tak jauh dari rmh kakchik. boleh la kakchik cuba nnti. thanks for sharing ye.

    ReplyDelete
  3. nasi beriani tu buat me drooling tau ;)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails