Saturday, April 30

Smart Kid Part 1

Pemenang dan yang tak menang bergambar bersama. Crystal Lim tu tiap tahun menang no. 1. Tahun ni saguhati jer...

Dania dengan maskot Smart Kid

Appearance di hadapan judges

Dania atas stage

Baju Hawaii dan err?? tak sure yang belah kanan ni

Baju Tibet, Cleopatra dan Gladiator pilihan mereka. Gambar bunga dan huruf S tu diperbuat dari kacang, oat, jagung tau....of course mummy yang tolong buat...

Dania bergambar dengan budak kat belakang dier yang menjadi juara. Skirt tu dari tudung saji yang ditebuk tau....budak cina tapi pakai baju india....

Baju Arabica pilihan Dania

I ada pergi Pameran Smart Kid di PWTC. Rasanyer dah beberapa tahun i gi sini cuma for the past 2 years, Dania join contest fashion show. Oh jangan silap yer...contest fashion show ni setiap tahun ada temanya. Tahun lepas tema hobi dimana Dania pakai baju Minnie Mouse pinjam punyer....hehehe...dan explain hobi. Dania cakap hobi Dania tengok Playhouse Disney Channel. Jadinyer baju Minnie Mouse tu memang bertepatan dengan hobi Dania tu. I siap buatkan Dania TV dari kertas manila lagi. Hehehe....

Tahun ni temanya 'World Festival'. Aksesori baju hendaklah ada salah satu elemen seperti jagung, lemon, kacang, kurma merah, green tea dan oat. Jadinyer i buat rantai dari lemon, tikar terbang Dania dari unsur2 green tea, jagung, oat, gelang Dania dari kulit limau dan pointed shoes Dania i tampal lemon yang i jahit kat stokin. Bila i bandingkan aksesori Dania dengan orang lain....wahhhh ketinggalan sikit sebab yang lain memang canggih2 you alls. Dania kena explain baju yang dipakai dari negara mana dan aksesori diperbuat dari bahan apa?...
I memang tak menaruh harapan tinggi untuk Dania. Janji dia berani memberikan pendapatnya di atas stage. Tahun lalu Dania mendapat tempat saguhati. Tahun ni Dania tak dapat apa2 nombor pun. Yang penting kita happy.

Kalau nak tau apa yang kami buat selepas ni...tunggu next entry yer....

3 comments:

  1. comeynya dania..wahhh nampak hebat2 persaingan dania..takpe dania next year cuba lagi :)

    ReplyDelete
  2. takpe tak menang pun..janji ada kepuasan kan..tak semestinya tak menang tu tak bagus kan akak...next time cube2 lagi..dah kreatif da cara kak tu..

    ReplyDelete
  3. dania smart girl!!! tetap winner kat mata aunty suzy :)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails