Pizza


Disebabkan hubby kena standby work from home waktu malam, me pun call pizza hut. Kalau tak dah lama je makan kat luar. Me order 1 pizza regular cheesy dan 2 soup of the day. Call center kata akan tiba dalam masa 30 minit.
Tiba2 i dapat call.

xxx : Puan, Puan ada order Pizza kan?
Me : Ada kenapa?
xxx : Kami dah tersilap buat pizza puan. Kami akan hantar lambat sikit.
Me : Hantar lambat? Hantar cepat sikit. Akak dah lapar nih.
xxx : Lambat sikit je.
Me : Kalau macam tu tak boleh dapat pizza free ke?. Akak dapat lambat dah ni.
xxx : Kalau macam tu, pizza yang kami silap buat tu kami bagi sekali.
Me : Eh ye ke? Akak cakap je.....(Dalam hati best jugak....)

Tengok2 memang betul you alls. I dapat 2 pizza. 1 pizza on the house sebab they all silap buat. I request cheesy pizza dengan 1/2 bahagian veggie lover dan 1/2 bahagian hawaiian chicken. They all buat pizza yang biasa je. Rezeki sungguh. Hehehe....i peramah sikit jer....

You alls pernah experience macam ni ke?

Comments

  1. salam kenal ,wah,seronoknya dpt rezeki mcm ni.. =D..mlm2 ni tgk pizza,lapar la plak...hujan plak tu =D

    ReplyDelete
  2. org peramah memang beruntung hehehe
    tq sbb peramah masa u amik hadiah me :) kalau tak, maunya me dpt cinonet kan hadiah parkson ari tu :)

    ReplyDelete
  3. best2 dpt pizza free tp kita tk pernh lak kalo thru pizza hut..kalo domino pernh dpt

    ReplyDelete
  4. @izan_cute

    salam perkenalan dihulurkan izan :). Jom ber Pizza Hut!!! :)

    ReplyDelete
  5. @Mama Zharfan

    I peramah sebab ada kes...hehe...kalau diam, nanti tak dapat hak kita...hehehe :)

    ReplyDelete
  6. @mama tisya

    Oh Dominos pernah buat yea....ohhh....me tak pernah order Dominos...

    ReplyDelete
  7. domino kalo lmbt antar die akan bg free voucher so bole la dpt pizza free next order:) tp kita pn jrg order domino slalu pizza je

    ReplyDelete

Post a Comment

Translate

Popular Posts