Sunday, November 28

Makan Time - Mohd Chan Abdullah Bandar Baru Bangi

Restoran ini

Kantonis Ying Yong gambar dekat. Atas tu kuey tiaw, bawah ni ada mee yang halus je....

Kantonis Ying Yong Mee

Air bandung, air barli dan air teh cina

Nasi ayam Mohd Chan Abdullah. I suka rasa sup nasi ayam nih

Pau kaya dan pau kacang. Pau kat sini sedap sangat. Memang makanan cina kan....

Makan time kali ni membawakan anda sekali lagi ke Restoran Mohd Chan Abdullah tetapi kali ni bersiaran di Restoran Mohd Chan Abdullah di cawangan Bandar Baru Bangi. Makanan yang kami order kali ini ialah Kantonis Ying Yong Mee yang kuahnya sebijik macam masakan ladna. Ada kuey tiaw dan mee halus dalam masakan ni selain fish cake, udang, telur hancur dan sayur sawi. Sedap you rasanya tapi awas ye pinggannyer makkkk.....macam talam. I rasa pinggan biasa dah habis kot. Hehehe....Nasi ayam pun warna tidak seperti nasi ayam biasa iaitu berwarna kuning. Nasi ayam di sini berwarna keperangan. Jangan lupa merasa pau kat sini yer. Rasa pau yang sangat best. Kulit pau ni pun lembut semacam....

Jom Mohd Chan Abdullah!!!

13 comments:

  1. laparrrrrr..tk sempt try lg...aritu lalu melawati nmpk dh sign nye...yg dlu tu kita ada ckp kt wangsa maju..byk gk cawangan die kn

    ReplyDelete
  2. bndr bru bngi? kt ne eik?
    ok x hrganye?

    ReplyDelete
  3. sedap!...yee mee kantonis DGN NASI AYAM!....

    ReplyDelete
  4. @mama tisya

    Pekata mama tisya try. Hehehe. Sangat sedap tau!!. Banyak cawangan dier ni. Yg i tau kat Kelana Jaya dan Bandar Baru Bangi....

    ReplyDelete
  5. @Mama Zharfan

    Jom Mama Zharfan aka Suzz. Siyes me suka sebab yummy!!.

    ReplyDelete
  6. @Me

    Me....u boleh tengok alamat kat N3 nih. Mohd Chan sederet dengan SWIK


    http://ezna-daniayasmine.blogspot.com/2010/11/makan-time-sajian-wadihana-islamic.html

    ReplyDelete
  7. @nama saya NINA

    Nina dearie, ni bukan yee mee. ni ying yong cantonese. Tapi mmg kat Mohd Chan ada Yee Mee. Samada nak sizzling Yee Mee atau claypot Yee Mee. Sangat lah membangkitkan selera..Yummy Yummy Yummy. Dah try?

    ReplyDelete
  8. pergh!!! yum yum .. tp napo xtulis hargenye skali??..nk g try gak arr..

    ReplyDelete
  9. @mr.curly

    Mr curly....harganya berpatutan...semua yang dimakan dan diminum ni dalam RM20++.

    ReplyDelete
  10. erghh terliuq akak tgk kantonis ying yong tuuu .. akak memang suke makan2 mcm nie ..

    ReplyDelete
  11. saya selalu lunch pun makan kat restoran ni tapi cawangan Kelana Jaya...Wantan Mee Ayam roasted & kantonis mee pun sedap...yum222....tom yam dia boleh makan 2 org...air asam boi...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails