Saturday, November 27

Jusco Members Day

Air milo. Atasnyer ditabur dengan serbuk milo

Longan cincau

Set ayam penyet (ayam penyet, nasi dan sup)

Bergambar bersama

Deko di dalam Restoran Ayam Penyet

Dania dan Fitrah dengan present yang aunty Jona bagi

Menu di Ayam Penyet

Gambar dengan Rapunzel masa dah nak masuk panggung

Carousel pun ada

Cantik permandangan kat sini

Dania naik choo choo train

Ada merry go round dalam Sunway Pyramid

Bergambar setelah membeli tiket Rapunzel

1901 kedai kecik macam booth je kat Sunway Pyramid nih

1901 hotdog New York Chicken

1901 hotdog Carbonara Fiesta

Dania pose dekat Sunway Pyramid

Dania kengkonon nak try baju tidur ni la...

Dania dah penat teman ummi shopping

Kan dalam entry sebelum ni i ada mentioned nak pergi Members Day kat Sunway Pyramid kan? Yes i did. I pergi tau. Kol 10.00am me and dania dah tiba Sunway Pyramid. Parking tak la susah sebab masih awal kan. Rupanya kat Jusco dah ramai orang. I terus pergi ke tempat baju sekolah. I beli 2 set baju sekolah dania sekali dengan stokin. Selepas itu, i jalan2 di Sunway Pyramid dan lunch di 1901 Hotdog. Perghhh....1901 hotdog tu punyer la besar dan panjang dari hotdog biasa sampai dania cakap macamana nak makan ni ummi?...heheheh....I keluar dari Sunway Pyramid dalam pukul 1.00pm. Setelah itu, i ke office Red Fm near Pekeliling Lama nak ambik 4 movie passes movie Rapunzel. Dah dapat tiket, sekali lagi i ke Sunway Pyramid. Cadang nak tengok movie la. Hehehe.....Setelah dapat tiket yang free iteww, terus i ke TGV redeem tiket free. Fuhh boleh sesat i nih sebab banyak wing. Siap solat, then dania suggest nak tengok ferris wheel. Kebetulan kami nampak masa jalan2 cari makan tadi. Nampak ferris wheel, dania teringin nak main choo choo train pulak. Ler....setiap ride RM3. I dah warning dania cuma 1 ride je. Kalau banyak2 ride, pening ummi nak membayarnyer.Movie kami pukul 4.30pm. Habis movie dalam pukul 6.15pm. Wow....entertaining la iteww movie. Best. Dania pun khusyuk je tengok movie. Singgah solat Asar pula. Tak lama kemudian time Maghrib pulak. Kejap je kan masa sekarang ni?. Kemudian, kami tunggu aunty Jona dan Fitrah yang akan datang Jusco. Sambil tunggu, sempat i shopping lagi. Errr......dania kata shopping lagi?.....Aunty Jona nak pass present dania yang aunty jona lupa nak bawak masa street smart petrosains tempoh hari. My friend jona pun borong baju sekolah fitrah yang juga akan masuk darjah 1 tahun depan. Lepas tu, guess what? my friend jona belanja kat Ayam Penyet, berselera dania makan....Thanks ya aunty jona & fitrah for the lovely present and treats. :-) Tiba my house dalam pukul 10.00pm. I dah really exhausted sebab dari pagi tu tak balik rumah. Rasa macam i berkampung je kat Sunway Pyramid tu.

12 comments:

  1. hari yg best :) nanti me nak mkn kat ayam penyet restaurant tu dgn u yer :)

    ReplyDelete
  2. best kan cerita rapunzel tu hehe :D

    ReplyDelete
  3. dlm sunway pryramid ada merry go round ye..lama tul tk ke sana...shopping time jcard mmg best..suka...wah byk tmpt mkn2

    ReplyDelete
  4. hehe..dak2 ppuan mmg slalu suke cerita cmtu..cam adik ppuan apik..hehe..kadang2 apik pon layan jugak..hehe

    ReplyDelete
  5. waaa seronoknya gi sunway pramid skrg dah ada merry go round .. lama dulu akak gi x der layie ..
    wwaaa teruja tgk sosej tuu , kalau akak pueh nak habis tuu hehehe

    ReplyDelete
  6. Members Day hari Khamis hari tu kan??
    Wahh bestnya merayap. Ja suka aktiviti camnie. Bagus Dania tak mengamuk ngan maknya yg jalan sakan. Kalau anak2 Ja dah membebel dah.

    ReplyDelete
  7. @Mama Zharfan

    Ye suzz...sure :-) Ni my fren jona ni la sangat suka Ayan yang di Penyet...hehehe. seriously sedap suzz....

    ReplyDelete
  8. @apik pehe

    alah...kartun tu untuk semua golongan ler....akak pun tengok juga...hehehe....

    ReplyDelete
  9. @ieda

    Kak Ieda jenuh nak gigit hotdog tuh. besar dan panjang lak tuh....

    ReplyDelete
  10. @ja

    Yup member day hari khamis....best sangat gi merayap. Yahoo....dania pun ada gak bising tapi kalau letih2 rehat ler...budak2 kan....tambahan bawak tgk wayang. Seronok le....

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails