Monday, October 11

Sukan Komanwel

You alls tengok tak Sukan Komanwel Delhi 2010, Kalau u alls tengok...sukan apakah pilihan anda? For me lah kan i suka sukan gymnastic. I memang suka sukan ni sebab boleh meliuk lentuk. Lembutnya badan they all tu. I suka je nak masukkan Dania untuk sukan gymnastic ni. Dekat Puchong ni je ada 2-3 gymnastic club. Ayah Dania larang sebab bajunya teramatlah seksi. Ada je baju sekali dengan seluar (and of course ketat) tapi most of the time semuanya teramat seksi. Dalam sukan komanwel ni, dah tentu pasukan terer dari negara England, Australia dan Kanada. Malaysia cuba memberikan saingan tapi hanya mampu menduduki tempat keempat.

Farah Ann Abdul Hadi gimnas Malaysia. Comel kan?

Picture taken from : star online

Sukan lain, i suka je syncronized swimming. Di mana 2 peserta akan berenang dan menari dengan mengikut irama di kolam renang. Kalau tengok peserta-peserta dari Kanada they all sangat serasi dan bertenaga. Tarian mereka sama dan mengikut tempo yang sama. Tak hairanlah Kanada pemenang pingat emas Sukan Komanwel New Delhi 2010

Syncronized Swimming

Picture taken from : http://www.usasynchro.org/


Selesailah sudah cerita Sukan kegemaran i ni.....

2 comments:

  1. sama plak sukan kegemaran kita ni ezz:) me pun suka tgk cmm yg u tgk hehhe

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails